Valerija in Štefan Marenče

Objavljeno dne:
Valerija in Štefan Marenče

Prihajava iz Ljubljane, sva ljubitelja gora, alpinizma in zdravega življenja. Žena Valerija obiskuje srečanja Vibracijsko samozdravljenje, pa tudi sam rad raziskujem unikatne poti do zdravja. Pred nekaj meseci so mi na desnem očesu odkrili glavkom, to je povečan pritisk za očesom, ki pritiska na vidni živec in ga nepopravljivo slabi skupaj z vidom.

Povečan pritisk v očesnem zrklu...

Valerija in Stefan Marence

Glavkom se imenuje tudi zelena mrena, pri kateri se poveča pritisk v očesnem zrklu tako da se izboči. Ta pritisk se zgodi zato, ker zaradi zamašenih kanalčkov ali pa zaradi zaprtega dostopa do njih ne odteka hranilna tekočina, ki ves čas nastaja v očesu in oskrbuje oko s hranili tam, kamor ne sežejo kapilare. Ta hranilna vodica je nujno potrebna za delovanje očesa in ves čas nastaja levo in desno od obarvanega dela očesa (šarenice). Hudo pa je kadar zaradi zamašenih drenažnih kanalčkov ob stiku šarenice z mrežnico preneha odtekati. Takrat v očesnem zrklu ustvarja povečan pritisk, ki uničuje vidni živec, ki prenaša vidne dražljaje v možgane, kjer se pretvorijo v sliko, zaradi česar se izgublja vid.

Razmišljam, da so se pri meni drenažni kanalčki za odtekanje očesne vodice sčasoma zamašili kot daljnosežna posledica skrajno hudega vnetja desnega ušesa, ki sem ga utrpel na Himalajski alpinistični odpravi leta 1979. Staro obolenje je lahko šibka točka za razvoj novih težav, v tem primeru z desnim očesom.

Po lastni iniciativi sva z ženo Valerijo poiskala možnost laserskega posega 'Selektivna laserska trabekuloplastika', ki se uporablja za odprto zakotje. To je kadar so drenažni kanalčki sicer zamašeni, sam dostop do njih pa ni oviran.

Zgodila se mi je dobra sreča in poseg je uspel, pritisk v zrklu se je normaliziral. Sedaj je očesni pritisk v redu in imam kontrolo vsakih par mesecev. Nimam nobenih zdravil ali kapljic za zmanjšanje pritiska v očeh. Oči negujem tudi z dobro mislijo in jih masiram z nežnim trepljanjem.

Doma imava Bionizator za uglasitev z naravo, pa tudi prenosni Bionis. Njuna zemljina frekvenca uravnava naravno energijo v našem domu in v telesu in spodbuja čim boljši razplet. Uživava tudi 'Sveto trojico' za boljšo presnovo in zaščito pred tihimi vnetji. Nežni in občutljivi drenažni kanalčki v desnem očesu morajo ostati zdravi, čisti in brez vnetja. Zapper-Zapper naju varuje pred mikrobi, skrbi tudi za vzdrževanje telesa in je že pomagal pregnati kakšno motnjo. Naslednji korak pa je Delta Ocean za obnovo delta valov med spanjem, ki jih telesu z leti čedalje bolj primanjkuje.

Valerija in Stefan Marence, Bionis in Bionizator

Uživava raznovrstne zeli iz vrta in precej doma pridelane zelenjave. Rada hodiva na izlete v naravo in po Sloveniji. Raziskujeva in obiskujeva lepote, posebnosti in zanimivosti mnogih krajev. Pozimi rada smučava. Velikokrat greva v hribe na razne ture. Že v najstniških letih so me pritegnile gore in kmalu sem se navdušil nad alpinizmom. Po poklicu sem diplomiran strojnik, delal sem v Leku, nato pa v Energetiki Ljubljana. Otroška leta sem preživel v Šentvidu pri Ljubljani, nato pa smo se s starši in bratom preselili v novo hišo v Vikrče pod Šmarno goro.

Valerija in Štefan Marenče - Vibracijsko samozdravljenje

Ko sem bil star 13 let, smo šli s sosedi na Triglav. Zame je bilo to nekaj veličastnega, gore in skale so bile zame čaroben nov svet in prava pustolovščina, globok vtis so mi pustile za vse življenje.

Tako sem s svojo alpinistično aktivnostjo dosegel, da sem bil član treh Himalajskih odprav. V letu 1976 sem po novi preplezani steni dosegel vrh Trisula 7200 metrov. Bil sem v izvidniški odpravi leta 1978 za izbiro nove smeri preko sedla Lho La na Mont Everest, naslednje leto 1979 pa član odprave na Mont Everest.

Z notranjim alpinističnim nemirom, ki je takrat žarel v nas in s hvaležnostjo, da mi je bilo dano.

Če vam lahko odgovoriva na kakšno vprašanje, naju lahko pokličete na telefon: 051-259-228

Valerija in Stefan Marence uporabljata Bionis, Bionizator in Ocean

Valerija in Stefan Marence, Bionis