POGOJI POSLOVANJA
Splošni pogoji Alkivita d.o.o. veljajo za 6 spletnih strani spletne trgovine Alkivita:
1. zapper-zapper.si 2. zaper-zaperino.com 3. zaper-zaperino.si 4. vitastas.si 5. zaper-1a.si in 6. lakites.eu
Splošni pogoji Alkivita d.o.o. so sestavljeni so v skladu z: 1. Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), 2. Zakonom o varstvu podatkov (ZVOP-1) ter 3. Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).
Pred uporabo katerekoli od 6 spletnih strani Alkivita spletne trgovine pazljivo preberite spodaj navedene pogoje poslovanja. Z uporabo Alkivita spletnih strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate navedenih spletnih trgovin Alkivita d.o.o. Spletne trgovine Alkivita si pridržujejo pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli, brez predhodnega obvestila.
Vsa določila in spremembe so za kupce zavezujoče, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.
Z navedenimi 6 spletnimi stranmi, ki so v nadaljevanju označene kot »Alkivita spletna trgovina« upravlja podjetje Alkivita d.o.o., davčna številka 70032076, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Alkivita d.o.o. (ali Alkivita spletna trgovina).
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje navedenih 6 spletnih strani Alkivita spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Alkivita spletno trgovino in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku spletnega nakupa, to je od oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

NAROČANJE
Izbrane izdelke lahko preprosto naročite preko navedenih 6 spletnih strani Alkivita spletne trgovine, ki so v lasti podjetja Alkivita d.o.o. Za nakup v spletni trgovini se NI potrebno registrirati oziroma prijaviti. Če izdelka ni na zalogi, vas obvestimo o spremembi naročila. Podjetje Alkivita d.o.o. si pridržuje pravico podaljšati dobavne roke v primeru, da izdelka ni na zalogi ali zaradi logističnih težav. Če želite izvedeti več o svoji pošiljki, lahko pošljete sporočilo na elektronski naslov satjam@gmail.com ali pokličete na telefonsko številko 041 789 319.
Dostavnemu podjetju ob prevzemu poravnate kupnino, brez dodatnih stroškov.

NAROČILO
Kupoprodajna pogodba med navedenimi 6 spletnimi stranmi Alkivita spletne trgovine in kupcem je sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina pošlje kupcu prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. To elektronsko sporočilo ima naslov: ‘Potrditev prejema naročila’. Kupoprodajna pogodba, to je prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila, je v elektronski obliki shranjeno na strežnikih Alkivita spletne trgovine.

CENE
Alkivita spletna trgovina prodaja vsem kupcem izdelke pod enakimi pogoji, cene izdelkov so enake ne glede na to iz katere države prihaja kupec. Vse cene v Alkivita spletni trgovini so navedene v EUR(€) evrih in NE vsebujejo DDV, ker Alkivita d.o.o. NI davčni zavezanec in DDV ne obračunava. Cene izdelkov v Alkivita spletni trgovini ne vsebujejo stroškov dostave, ki so fiksni 3,50 eur in se ne spreminjajo glede na cenik PTT Slovenija. Vrednost poštnine se izpiše ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila s strani kupca. Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. V primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. Hkrati bo ponudnik skušal najti rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Prečrtane cene ob izdelkih v Alkivita spletni trgovini so priporočene prodajne cene, ki jih določi proizvajalec, uvoznik ali dobavitelj.

NAČIN PLAČILA in DOSTAVA
V Alkivita spletni trgovini so na voljo naslednji načini plačila:
• po povzetju, celotna kupnina + strošek dostave 3,5 eur, ki so navedeni v naročilu, Pošta Slovenije vam NE BO zaračunala dodatne provizije.
• po predračunu, ki vam ga pošljemo takoj po prejetju naročila, znesek nakupa nakažete na Alkivita d.o.o. transakcijski račun, ki ga najdete na predračunu. Plačilo mora biti izvedeno najkasneje v 3 dneh od datuma naročila, v nasprotnem primeru se naročilo stornira.
Dostava se izvaja preko Pošte Slovenija.
• Stroški dostave so obračunani v vrednosti 3,5 eur in se ne povišujejo po veljavnem ceniku Pošte Slovenija. Izdelke, ki so na zalogi, odpošljemo še isti dan pri naročilih do 15.ure, oziroma naslednji delovni dan in se potrudimo za dostavo v najkrajšem možnem času.
• Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila in velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije, se je potrebno vnaprej že pred naročilom dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.
• Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah, lahko pa vam paket dostavijo tudi na delovno mesto. Če dostava ni uspešna oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam Pošta Slovenija pusti obvestilo, paket pa prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenija v roku 15 dni.

ROK DOBAVE
Roki dobave se lahko razlikujejo glede na proizvajalca oziroma dobavitelja izdelka. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas po elektronski pošti ali telefonu obvestimo o predvidenem roku dostave.
Kadar ima naročeno blago različne dobavne roke, bo dostavljeno v roku, ki velja za izdelek z najdaljšim dobavnim rokom. Če je na primer naročen izdelek z rokom dobave 3 dni in izdelek z rokom dobave 10 dni, bo blago dostavljeno najkasneje v roku 10 dni.

ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA – garancija nakupa
Naročnik lahko uveljavlja garancijo nakupa izključno za blago, ki je bilo naročeno in kupljeno v Alkivita spletni trgovini. To dokazuje s prejetim računom.
ODSTOP OD POGODBE za končnega potrošnika velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo izdelek za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Fizična oseba ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelka prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi ji bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok odstopa od pogodbe začne veljati dan po prevzemu pošiljke.
Odstop od pogodbe, potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: satjam@gmail.com
OBRAZEC  za odstop od pogodbe, je uporabnikom na voljo tukaj.
V primeru odstopa od pogodbe, potrošnik prejeti izdelek (priložiti obrazec za odstop od pogodbe, poda izjavo ter kopijo računa) vrne oziroma pošlje po pošti na naslov prodajalca: Alkivita d.o.o., Vojkova ul 6, 3000 Celje.
Vrnitev prejetih izdelkov podjetju Alkivita d.o.o. v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Potrošnik mora prodajalcu vrniti izdelek nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelka v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelka (v primeru pošiljanja se obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).
Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe ali nedvoumne izjave.
Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!
V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup le tega z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti.
Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.
Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

MENJAVA IZDELKA
Potrošnik ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da želi zamenjati izdelek, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Blago mora biti vrnjeno podjetju najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Kupec krije stroške pošiljanje paketa, ki ga pošilja iz svojega naslova na naslov prodajalca. Izdelek kupcu zamenjamo ter mu ga na prodajalčeve stroške ponovno pošljemo. Izdelek zamenjamo samo v primeru, da je :
• zunanja in notranja embalaža v kateri je izdelek, nepoškodovana.
• izdelek ni poškodovan, umazan, odrgnjen, strgan, ni znakov uporabe…
• količina izdelka ni spremenjena
Priporočamo, da izdelek ustrezno zavarujete in zapakirate v ustrezno transportno embalažo.
Priložen mora biti tudi račun.
Vrnjene izdelke bomo upoštevali samo v primeru, da bodo izpolnjene zgoraj navedene zahteve.
V kolikor kupec uveljavlja pravico do povrnitve kupnine za izdelek s stvarno napako (tovarniško poškodovan izdelek), mu je prodajalec dolžan vrniti celotno vrednost nakupa izdelka.
Kupec ima pravico, da uveljavi pravico iz naslova stvarne napake v roku dveh mesecev, od dneva, ko je bila napaka odkrita.

GARANCIJA
izjavljamo, da bo izdelek brezhibno deloval, če bo uporabnik upošteval priložena navodila za uporabo. Alkivita d.o.o.. se obvezuje, da bo vse okvare in tehnične pomanjkljivosti, ki bi nastale na izdelku ob normalni uporabi, popravil/zamenjal v zakonsko določenem garancijskem roku-45 dni. Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu.
Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih in sicer so za Tesla-Zaper-Geo bioenergijske pripomočke 1 leto. Pri reklamaciji morate predložiti veljaven garancijski list in račun o nakupu izdelka (ali kopijo obeh); v garancijski dobi sme servis opravljati le proizvajalec, pooblaščeni serviser oz. Alkivita d.o.o. Za reklamacijo izdelka veljajo naslednji pogoji:
• izdelek ne sme biti mehansko poškodovan
• izdelek mora biti v originalni embalaži
• izdelek morate uporabljati skladno z navodili;

VRAČILO IZDELKOV
Pomembnejši napotki za vračilo izdelkov:
Pri vračanju izdelkov prodajalcu Alkivita d.o.o., morate priložiti OBRAZEC za odstop od pogodbe ali nedvoumno izjavo o odstopu. Priložite tudi kopijo računa.
Naslov za posredovanje (pošiljanje) vračila izdelkov prodajalcu je Alkivita d.o.o., Vojkova ulica 6, 3000 Celje.
• Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da izdelke ustrezno pripravite za transport (pri tem ne smete uporabiti originalne embalaže kot embalažo za transport).
• Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
• Če uveljavljate garancijo, boste popravljen izdelek prejeli najhitreje, če garancijo uveljavljate neposredno pri proizvajalcu oziroma njegovem pooblaščenem servisu.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil upoštevan bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo.
Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

VRAČILO IZDELKA ZA PRAVNE OSEBE
Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk izdelkov v okviru garancijskih pogojev.
Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).
Za vsa dodatna vprašanja nas pokličete na 041-789-319 ali nam pišete na satjam@gmail.com
Kupnino vrnemo samo v primeru da je:
• embalaža, zunanja in notranja embalaža v kateri je izdelek ni poškodovana.
• izdelek, ne sme biti poškodovan, umazan, odrgnjen, strgan, ne sme imeti znake uporabe..
• količina nespremenjena, priloženi morajo biti vsi deli izdelka.
• priložen račun.
Priporočamo, da izdelke, ki jih želite vrniti ali zamenjati, ustrezno zavarujete oziroma zapakirate v ustrezno embalažo za transport.
Vrnjene izdelke bomo upoštevali samo v primeru zgoraj navedenih zahtev ter v primeru, da bodo poslani na Alkivita d.o.o., Vojkova ul.6, 3000 Celje.
OBRAVNAVA poškodovanih pošiljk (odškodnine)
Ko vam paket dostavi Pošta Slovenije in ugotovite, da je izdelek ali pošiljka poškodovana, da manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine. Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov satjam@gmail.com ali po telefonu na številko 041 789 319. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikla, poštne nalepke in pa opis poškodbe.

STVARNA NAPAKA
Kdaj je napaka stvarna?
• ko izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
• ko izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
• ko artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
• ko je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Kako se preverja primernost izdelka?
Preverja se z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.
Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom izdelka obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled izdelka.
OBRAZEC za prijavo stvarne napake se nahaja: tukaj.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov in zakon o obligacijskih razmerjih. Kupec mora sporočiti stvarno napako v 2 mesecih od dokritja stvarne napake, v primeru da stvarna napaka ni sporna, pa se kupcu ugodi v 8 dneh se ugodi.

REŠEVANJE REKLAMACIJ
V kolikor želite izdelek reklamirati ali Vas zanimajo pogoji reklamiranja, nas lahko pokličete ali pišete na:
• elektronski naslov: satjam@gmail.com
• pokličete na telefonsko številko: 041 789 319
Pritožbe v zvezi s ponudbo in nakupi na spletni strani rešuje Alkivita d.o.o., ki je kupcu na voljo v delovnem času od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00 uro.
Pogodbeni stranki se dogovorita, da bosta vse spore reševali sporazumno. V primeru, da spora ne bi bilo mogoče doseči, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Slovenski Bistrici.
PREVZEM izdelkov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake
Kupec je dolžan izdelek, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti.
Kupec prevzame izdelek na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo. Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi izdelka iz obravnave ter ga pozove na prevzem pošiljke.
Kupec je dolžan izdelek prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila. Če kupec izdelka ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu: Alkivita d.o.o., Vojkova ulica 6, 3000 Celje. Prodajalec hrani artikel do poteka 6 mesecev od dneva obvestila.
Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja in sicer (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov. Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek Alkivita spletnih trgovin in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost izdelka neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila.
Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi izdelka, po prodaji ga obvesti o doseženi ceni, o nastalih stroških ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI
Prodajalec se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Vendar pa trgovec ne daje garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti za napake v vsebinah spletnega mesta. Slike izdelkov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka (barve, dodatna oprema).
Prodajalec stremi k najvišji stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletnem mestu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko trgovcu sporoči na kontaktne naslove. Trgovec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost podatkov in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.
Akcijske cene in posebni popusti veljajo do odprodaje zalog.
Ponudnik si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih napak ali vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočeno uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.
Ponudnik ne zagotavlja točnosti, popolnosti in pravilnosti vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.
Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani.
Uporabnik si mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom in uporabo spletne strani.
Vsak kupec se z nakupom in posredovanimi osebnimi podatki strinja s splošnimi pogoji poslovanja in dovoljuje nadaljnje komuniciranje izključno po elektronski pošti z namenom obveščanja o novostih, akcijah, ipd.
V primeru nesoglasja, mora kupec pisno obvestiti podjetje, z dopisom po pošti, na elektronski naslov satjam@gmail.com ali po telefonski številki 041 789 319

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Spletne trgovine Alkivita d.o.o. se zavezujejo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Spletne trgovine Alkivita d.o.o. za nedoločen čas hranijo naslednje podatke članov oziroma uporabnikov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Alkivita spletnimi trgovinami.
Spletne trgovine Alkivita d.o.o. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za goste Alkivita spletne trgovine se hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z Alkivita spletno trgovino. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa oziroma številke naročila.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

DRUGA DOLOČILA
Kupcu pripadajo Vse pravice po zakonu o varstvu potrošnikov.
Vsi tu navedeni pogoji in pravila, so zavezujoči za kupca in podjetje Alkivita d.o.o .
Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno.
V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Slovenski Bistrici.
Sklenjene pogodbe so shranjene v elektronski obliki na strežnikih podjetja Alkivita d.o.o.
Vpogled vanje je možen le s predhodno najavo kupca.

PRAVILA IN POGOJI V NAKUPOVANJA V SPLETNI TRGOVINI Alkivita d.o.o.
Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom pravila in pogoji sodelovanja
v spletni trgovini Alkivita d.o.o. (v nadaljevanju : Pravila ) ter se z njimi v celoti strinja.
Pravila se lahko spreminjajo brez napovedi, zato kupcem, ki se vračajo
na spletne strani Alkivita spletne trgovine priporočamo, da jih pred vsakim nakupom pregledajo.
Naročilo zavezuje podjetje in kupca do pomembnosti prodajne pogodbe.
Naročilo in račun se hranita v arhivu podjetja, ki sta kupcu na vpogled na sedežu podjetja, za kar kupec pisno utemelji vpogled.
Pogodba se sklepa med kupcem in podjetjem Alkivita d.o.o., Vojkova ulica 6, 3000 Celje.

PRITOŽBE IN SPORI
Alkivita d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
V primeru težav, se kupec s podajalcem Alkivita d.o.o. lahko poveže preko telefonske številke 041 789 319 ali po elektronski pošti na satjam@gmail.com
Pritožba se odda preko e-poštnega naslova satjam@gmail.com Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Alkivita d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.
Zato si Alkivita d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče v Slovenski Bistrici.
IZVENSODNO reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi Alkivita d.o.o., ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Spletna trgovina Alkivita d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogočajo spletno trgovino na območju RS, na svojih spletnih straneh objavljaa elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

KAJ SO PIŠKOTKI?
Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.
Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.
Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.
Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani
Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:
Informacijske pooblaščenke RS (PDF)
1. Nujno potrebni piškotki
Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, varnosti…).
2. Izkustveni piškotki
Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje…). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
3. Funkcionalni piškotki
Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo…) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
4. Oglasni ali ciljani piškotki
Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.
Nadzor piškotkov
Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brkljalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.
Za informacije o zmožnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.