SEDONA je čudežni kraj

SEDONA je čudežni kraj

SEDONA je pokrajina v zahodnem delu severne Amerike, kjer so nekoč živeli Apači. Skale in pesek v vsej pokrajini so močno rdeče obarvani zaradi visoke vsebnosti železovih spojin in magnetita, ki fokusira Zemljino geomagnetno polje in deluje kot ojačevalec izjemnih naravnih pojavov.

Podobno kot ponekod vulkanski izbruhi, Sedono dnevno presenečajo zdravilni geomagnetni izbruhi, zato se Sedona imenuje ‘kraj, kjer Zemlja govori’. Energijske senzacije so tako močne in tako pogoste, da vplivajo celo na rast drevja, ki ima v smeri kot potekajo vrtinci geomagnetnih tokov velikokrat spiralno zasukano deblo in veje. Geo impulzi tega kraja so veliko močnejši kot drugod, po optičnih zakonih elektromagnetne energije pa se še dodatno odbijajo od namagnetenih skal in ustvarjajo osemherčni energijski ples v rdečih kanjonih.

Sedona je biser psihotroničnih doživetij. Človek ima drobce magnetita vgrajene v tkiva, predvsem v čelni reženj in v ušesnem predelu za orientacijo, s katerimi zaznava energijske spremembe okolja, živčevje pa te signale vodi v obdelavo v možgane in jih prevede v psihofizični odziv počutja. Notranja doživetja obiskovalcev v bližini aktivnih geomagnetnih senzacij navdihujejo in privabljajo milijone ljudi iz vsega sveta v upanju na ozdravitev ali na notranji uvid za odrešitev.

Raziskovalec Ben Lonetree je desetletja posvetil raziskavam in merjenju Zemljinega geomagnetnega polja in atmosferske Schumannove resonance. Kot inženir in sodelavec s svetovnimi avtoritetami je izdelal tudi svoje občutljive instrumente, s katerimi je potoval po svetu, meril nenavadne naravne pojave in objavljal v prestižnih znanstvenih revijah skupaj s svojo sodelavko Iona Miller.

V Sedoni je izmeril okrepljeno Schumannovo resonanco napram drugim delom sveta. Kot je ugotovil jo privlačijo in ojačajo rdeče obarvane skale, otovorjene z železovim oksidom in magnetitom ter rdeči peščenjak podobne rudninske sestave. Obenem pa je rdeči peščenjak še bogato otovorjen s kvarcem, to so čisti in popolni kremenovi kristali, ki delujejo kot kolektor Zemljinega magnetizma in imajo veliko zmožnost vpijanja in oddajanja energije.

Sedona ima v globljih plasteh predkambrijski kristalinični temelj iz najstarejšega geološkega obdobja Zemlje, ki se je začelo z nastankom Zemlje in je trajalo milijarde let, v katerih so se kamnine pod visokim pritiskom in temperaturo preoblikovale v posebno metamorfno kamnino. V teh krajih je bil izmerjen tudi močnejši signal 3Hz, to je theta signal, ki ga proizvajajo naši možgani s svojo bioelektrično aktivnostjo najpogosteje v sanjah, v hipnozi oziroma med theta samozdravljenjem. Signal 3Hz je v naravi na splošno močnejši ponoči. Schumannov 8Hz signal pa je v naravi močnejši podnevi, ko je topleje, ponoči pa v dnevnih ciklusih zaradi ohladitve vedno nekoliko oslabi.

Človek je svojo možgansko aktivnostjo, ki krmili vitalne procese telesa in duha v celoti usklajen z naravnimi bioritmi. zato je uglasitev s planetom Zemlja ključnega pomena za zdravje, počutje in ustvarjalen pretok življenja. Obrede za harmonizacijo s planetom Zemlja so od nekdaj izvajala že stara ljudstva. V sodobnem času pa se meditacije za uskladitev s planetom Zemlja po potrebi izvajajo ob kakšnih kriznih prelomnicah naravnih in družbenih dogodkov.

Ben Lonetree je s svojimi skoraj desetletje trajajočimi meritvami v Sedoni odkril tudi nepolarno obliko magnetizma, ki nima orientacije sever-jug, to je samo čista magnetna energija, ki nastaja sočasno z vrtenjem staljenega zunanjega jedra Zemljine skorje in jo v prosti obliki večinoma vsrkata Zemljina pola sever-jug. Nepolarni magnetizem se redkokdaj pojavi na površju Zemlje, v Sedoni pa je njegova dejavnost zelo živahna v obliki vrtincev, ki se izmenično gibljejo navzgor in navzdol. Njihovo krožno gibanje se odraža tudi na drevju te pokrajine, ki je na aktivnih geomagnetnih žariščih spiralno zasukano. Nepolarni magnetizem je močno povezan s torzijskim oziroma skalarnim poljem, ki je matrica oziroma kalup za snovno in energijsko zgradbo od kvantne in atomske ravni pa vse do kompleksne zgradbe človeškega telesa in duha.

 

GEONIZATOR za theta, alfa, beta in delta samozdravljenje in preprogramiranje telesa in duha