Protibolečinska nesteroidna protivnetna zdravila ogrožajo sluznico

Objavljeno dne:
Protibolečinska nesteroidna protivnetna zdravila ogrožajo sluznico

NSAIR zdravila

Za spopadanje s kronično in akutno vnetno BOLEČINO v sklepih in organih se množično predpisujejo 'nesteroidna protivnetna in protibolečinska zdravila' vrste NSAIR (Non Steroid Anti Inflamatoty Remedy). To so ibuprofen, naklofen, naprosyn, aspririn, indometacin, naproksen, diklofenak, meloksikam in še mnogo drugih.
* BOLEČINO in vnetje zavrejo na osnovi zmanjšanja presnovnih pretvorb COX encima, tako da nastane v telesu manj mediatorjev vnetja.
COX encim >>

* Pri dolgoročni uporabi teh NSAIR tablet za zmanjšanje BOLEČINE in vnetja pa na žalost trpi SLUZNICA celega telesa. Med zavoro pretvorb COX encima NSAIR tablete zmanjšajo tudi SLUZNICI prijazen 'prostaciklinski' PROSTAGLANDIN PGI-2.
Prostaglandini >>

* Podobno delujeta na zavoro pretvorb COX encima tudi INGVER in KURKUMA, vendar brez stranskih učinkov. SLUZNICO telesa ohranita. Ker NE blokirata PGI-2 v celoti ampak le deloma, je NE spodkopljeta kot to naredijo NESTEROIDNA PROTIBOLEČINSKA in PROTIVNETNA zdravila NSAIR. Ta blokirajo PGI-2 v celoti.
Ingver >>
Kurkuma >>

Samo tu in tam

NSAIR zdravila so primerna le za KRATKOTRAJNO in OBČASNO prvo pomoč pri pogasitvi akutnega zagona VNETJA in BOLEČIN. V tem primeru se SLUZNICA kmalu obnovi in telo je brez škode.
* Kadar gre za kronične, ponavljajoče ali stalne BOLEČINE in VNETJA, je na vidiku velik izziv.
* Pri daljši ali stalni uporabi NSAIR tablet pride v telesu do večjega pomanjkanja sluznici prijaznega 'prostaciklinskega' PROSTAGLANDINA PGI-2.
Eikozanoidi >>
* V tem primeru sistemsko vsa SLUZNICA telesa neopazno hira, se TANJŠA in izgublja svojo obrambno funkcijo kot mehanska in biološka pregrada pred vdorom mikrobov in tujkov v globlja tkiva in organe.
Iatrogene bolezni >>
* V nevarnosti so PLJUČA, ČREVESJE, OČI, ŽILNE STENE, PREBAVILA, NOS, ŽRELO in GENITALIJE, povsod kjer je prisotna SLUZNICA.
Zdrava sluznica >>

Nevarne razjede

Na šibkih mestih lahko pride do nevarnih RAZJED v SLUZNICI. Skozi ranjeno SLUZNICO vsaka najmanjša okužba in tujki vdirajo v globlja tkiva.
* To pomeni, da se navaden PREHLAD lahko hitro razvije v usodno PLJUČNICO ali GRIPO.
* Razjede v ČREVESJU prikličejo PREPUSTNO ČREVO in sistemski vdor mikrobov in tujkov v krvni obtok.
* Slaba OČESNA sluznica kvari VID, razjedena ŽELODČNA pa PREBAVO.
* Peša tudi zaščita pred KANDIDO in drugimi GLIVAMI, ki se SISTEMSKO lažje izmuznejo v telo.
Paraziti in toksini >>

* Enako tudi vse BAKTERIJE pri vdoru ogrožajo telo z okužbami, boleznimi, imunsko iritacijo in še najhuje kot sprožilci neželenih kroničnih AVTOIMUNSKIH vnetij kjerkoli v telesu.
TNF-α zaviralci vnetij >>
* Vse to povratno razplamti VNETJA in rabi se še več TABLET v začaranem krogu gašenja BOLEČIN.
Vnetja STOP >>

Blaženje bolečin

Ta ZAPLET nekje presekamo z vztrajno in brezpogojno aktivnostjo novega SLOGA življenja.
* Najprej izberemo alternativne načine blaženja BOLEČIN.
* V BOLEČE sklepe lahko vtremo za 1 lešnik ali oreh PROTIBOLEČINSKEGA in protivnetnega VOLTAREN mazila iz lekarne. Vsebuje NSAIR učinkovine z LOKALNIM učinkom, kar je za telo bistveno manj obremenilno kot TABLETE s SISTEMSKIM učinkom. Kupimo močnejšo in večjo tubo in jo imamo stalno v domači lekarni, uporabljamo pa jo le občasno, po tem pa si temeljito umijemo roke.
Voltaren >>
* Atroforce stisnjenke 'VRAŽJI KREMPELJ' od A. Vogel po 1 mesecu nekoliko zmanjšajo uporabo PROTIBOLEČINSKIH tablet, kar je lahko življenjskega pomena. Atroforce stisnjenke A. Vogel lahko  jemljemo 1 dnevno na daljši rok, akutno pa 2, zjutraj in zvečer.
Vražji krempelj >>
* Občasno nanašajmo tinkturo ARNIKE za BOLEČE in vnete dele telesa. Samo ne na rane, pa tudi za uživanje ni. V krizi lahko naredimo obkladek iz tinkture ARNIKE. Mazilo pa je za zunanje HEMOROIDE.
Arnika >>
* Z obema rokama blago in pogosto masiramo BOLEČE dele s polno pozornostjo, s tem povečamo dotok KISIKA in HRANIL, v krvnem obtoku pa so tudi IMUNSKE celice.
* Blagodejna je tudi infrardeča IR toplota z IR grelcem 'Sanitas' ali IR žarnico 250 W iz kmetijskih trgovin.
IR toplota >>
* Na BOLEČINO in oteklino občasno povijemo potolčene ZELJNE liste za nekaj ur ali čez noč, prinese lahko nekaj dragocenega olajšanja.
* Zmiksan INGVER zavijemo v gazo in pustimo obkladek nekaj ur ali čez noč. V pol urah se reakcija ščemenja pomiri in občuti prvo olajšanje.
Ingver obkladek >>
* V bližini BOLEČEGA dela imamo Bionis, Bionizator pa občasno nastavimo na bioenergijsko frekvenco 24 Hz za pol ure podnevi.
Bionis >>
* Elektroterapija Zaper Vitastas zmoti BOLEČINE s poživitvijo tkiv.
Elektroterapija >>
* Tudi TENS elektroterapija dokazano blaži BOLEČINE, s krčenjem mišic zmoti prenos bolečinskega dražljaja po živčevju.
* BOLEČINO lahko blažijo tudi obkladki iz GLINE tako da izenačijo toploto in vežejo nase nekaj toksinov.
Bolečine lahko odidejo >>

Manj je več

Poleg neposrednega lajšanja BOLEČINE v novem življenjskem SLOGU pristopimo k ASKEZI ali ODREKANJU. Prebudimo nekaj zavedanja glede hrane in se tega držimo.
* Ne uživajmo preveč hrane, presežek obremenjuje telo. Delamo AVTOFAGIJO ali prekinitveni post 14-16 ur abstinence od hrane. 2-3 krat tedensko ne bo hudo, ostale dni pa se lahko malce razvajamo.
Avtofagija >>
* Kadar smo neustavljivo lačni, pojemo najprej nekaj zdravega in SUROVEGA. Na primer surovo RDEČO PESO, da se želodec malo napolni, potem pa priljubljeno hrano. Tako pojemo manj KUHANE in PEČENE hrane, ki zakisa telo v kolikor NI uravnotežena z 1/3 surove.
Razkisanje >>
* Izpustimo KONSERVE in vso industrijsko predelano hrano z namazi, salamo in prigrizki vred. Lahko je le občasno razvajanje, medtem ko se vse dneve z ODREKANJEM ali ASKEZO držimo svoje nove zaveze. Hrano si pripravimo direktno iz živil, ki jih je dala narava. NE iz industrijskih polproizvodov.
Nitrozamin >>
* VEGETO nadomestimo s podobno, a brez GLUTAMATA, ki v presežku hiperstimulira nevrone in uničuje ŽIVČNE in vse ostale celice.
Glutamat >>

Kisik in dejanja

Vsak globlji vdih s ŠIRJENJEM REBER in DVIGOM ROK šteje k večji dobavi KISIKA. Več kot je KISIKA v telesu, manj je BOLEČIN. To se morda ne pozna čez noč, sčasoma pa vse bolj in enkrat potegne v telesu VLEK KISIKA kot pri dimniku. Takrat smo na dobri vitalni in PROTIBOLEČINSKI poti.
Vibracije za kisik >>
* Vnos dodatnega KISIKA pridobiva na veljavi kot vsakodnevni življenjski stil in zdrava navada, ki ji sledimo tudi kadar smo LENI ali pa se nam ne ljubi.
Pljučna kapaciteta >>

* Nikoli naj NE mine cel dan obtičalosti v starih RAZVADAH.
Moč navade 365 dni >>

* Oziroma v LENOSTI, ko z izgovarjanjem in zmanjševanjem vrednosti zlata vrednih DEJANJ preskočimo preproste in ključne stvari, ki nas na neki rok izvlečejo iz stalnih BOLEČIN in vnetja. DEJANJ, ki sčasoma upočasnijo ali celo zaustavijo napredujoče degenerativne procese.
Samozdravilen slog >>
* Sproščeno počutje da telesu več KISIKA, to je kadar niso žile zakrčene v stresu, jezi, živčni napetosti in slabi volji. Življenju tu in tam pogledamo skozi prste, tako da je naše telo z manj BOLEČIN bolj pretočno za KISIK.
Psihosomatski relaks >>
* Dr. John E. Sarno pa je z medicinsko utemeljenim vzročnim pojasnilom 'napetost-bolečina' v svoji zdravniški praksi pomagal pri odpravi BOLEČINl kar 17.000 ljudem brez operacije, zdravil in telovadbe. Vse je objavil v knjigi 'Ozdravimo bolečine hrbta brez vaj, operacij in zdravil'.
Dr. Sarno o bolečinah >>

Silicij za sluznico

V kolikor smo primorani uživati NSAIR tablete pa poskrbimo za SLUZNICO. Krepi jo SILICIJEV gel iz lekarne. Pol litra stane 15 eur, priloženo žličko vmešamo v kozarec vode in spijemo enkrat dnevno. Obilje organskega SILICIJA je v PROSENI kaši, ješprenju, krompirju, rdeči pesi in vseh drugih podzemnih plodovih.
Silicijev gel >>

* Dovolj je 2 žlici kuhane PROSENE kaše dnevno, več SILICIJA se v 1 dnevu ne more vgraditi v telo. En del SILICIJA veže 300 delov vode, kar vlaži SUHO in ranjeno SLUZNICO, da malce 'zadiha' in se prostorsko obnovi.
Proso >>
* SILICIJ je obrambni gradnik SLUZNICE po celem telesu, pa tudi ŽILNIH sten in vseh ORGANOV, SKLEPOV in KOSTI.
Silicij gradi tkiva >>

Korenje za sluznico

Zmerno uživanje A-vitamina oziroma provitamina A obnavlja KOŽO in SLUZNICO, zato je KORENJE 'zdravo' tudi za OČI. In za IMUNSKI sistem, ker je SLUZNICA njegova 1. obrambna linija. S KORENJEM pa NE pretiravamo, ker se presežki A vitamina kopičijo v telesu in so lahko tudi kancerogeni. Kakšen korenček, dva vsak dan je v redu. Ali pa 2x tedensko bogata korenčkova juha. Lahko pa je samo redno v raznih zelenjavnih juhah.
Sjogrenov sindrom avtoimunsko suha sluznica >>

Vlaženje za sluznico

Inhaliranje VROČE pare je izvrstno za dihala. Presežki zasušene SLUZI se omehčajo in izločijo z izpihanjem iz nosu, grla in pljuč. V presežni SLUZI se v inkubacijski dobi množijo MIKROBI.
* Odvečne VNETNE SLUZI se na vsak način znebimo. Občutno jo zmanjšuje ŠKRLATNA EHINACEJA ali ameriški slamnik. V nosu, grlu, pljučih in SISTEMSKO povsod drugod.
Škrlatna ehinaceja >>
* VROČA para pomaga PLJUČEM, da stanjšana tanka plast SLUZNICE ob PLJUČNIH ALVEOLAH ali mešičkih pridobi na volumnu in funkciji. Pri INHALIRANJU dobijo nujno vlago tudi OČI, da lahko varovalno funkcionira tudi OČESNA SLUZNICA.
Plučne alveole >>
* Z grgranjem lekarniškega JODA za grgranje, žlice KISA v centimeter vode ali SLANICE pa odlepimo odvečno sluz iz GRLA. Tako pomagamo DIHALOM, da se MIKROBI ne namnožijo v grlu in preselijo v PLJUČA.
Higiena grla >>
* Odlepljene plasti odvečne VNETNE SLUZI pa iz GRLA tudi mehansko odstranimo s potegom palca čez 'nebo', to je med levim in desnim zadnjim zobom
Vzdrževanje dihal >>

Druga zdravila

*Zaviralci vnetja so lahko tudi HORMONSKA ali 'steroidna protivnetna in protibolečinska zdravila' ali KORTIKOSTEROIDI. Delujejo na HORMONSKI bazi s posnemanjem učinka KORTIZOLA, ki je sekundarni stresni HORMON. Ta zdravila imajo HORMONSKO oziroma GENSKO sposobnost zaviranja vnetja in BOLEČINE, podobno kot KORTIZOL.
Kortizol >>
* A le dokler se telesni GLUKOKORTIKOIDNI receptorji ne iztrošijo in odpovejo. Potem pa so tu mnogi stranski učinki ali IATROGENE BOLEZNI, ki izčrpajo kožo, mišice in kosti.

Glukokortikoidni receptorji >>
* PARACETAMOL v lekadolu zavira BOLEČINO in vročino, NE pa vnetja. Nevaren je za oslabljena JETRA, lahko pa tudi zdrava JETRA usodno uniči, če ga jemljemo preveč in na daljši rok.
Paracetamol >>
* OPIOIDI zavirajo BOLEČINE s sistemskimi stranskimi učinki, NE pa vnetja. Najmanj obremenilen je polsintetičen TRAMAL, s podobno sestavo kot zaldiar in doreta, ki imata še drobec PARACETAMOLA.
Izraba hrustanca >>

Lakites oscilacije

Večvalovna energija Lakites po dr. Lakhovskem pa oskrbuje celice z dodatno energijo. Okrepljene lažje opravijo svoje naloge in obnovijo bolj zdravo biokemijo. Za ozdravitev in vzdrževanje telesa je važno, da imajo svojo naravno, polno moč za soočanje z izzivi vseh vrst.
Lakites >>

ČRNA KUMINA in večvalovne oscilacije LAKITES dr. Lakhovskega ALKIVITA Zaper Zaperino dr. Clark

Zaper terapija

Zelo dragoceni ZAPER impulzi dr. Clark nam pomagajo vzdrževati zdravo PROTIMIKROBNO ravnovesje. IMUNSKI SISTEM lažje ostaja stabiliziran in tako NE prireja dodatnih vnetnih in BOLEČINSKIH senzacij, povezanih še s PARAZITI.
Zaper dr. Clark >>

Protibolečinska protivnetna zdravila in Zapper Zaper Zaperino dr. Clark ALKIVITA

Schumannova 8Hz

Geo impulzi 8Hz Bionis in Bionizator izboljšajo dnevni delež samozdravilnih ALFA valov. Spodbujajo boljše sodelovanje obeh možganskih polovic za bolj uravnoteženo krmiljenje celega telesa. ALFA valovi so občuten doprinos k ravnovesju ali HOMEOSTAZI v telesu.
Bionis >>

Nesteroidna protibiolečinska protivnetna zdravila in Schumannovi geo impulti 8Hz Bionis in Bionizator

Teslov generator

V udobnem počitku ob Teslovem generatorju odložimo vse podobno kot na plaži, ko pridemo iz vode in se predamo sončnim žarkom. Z naravnanostjo na BLAGOR življenja se odpremo ajurvedskemu ravnovesju naravnih elementov v sozvočju s Teslovimi skalarnimi valovi.
Teslov skalarni val >>

Nesteroidna protibolečinska protivnetna zdravila - Teslov generator za ajurvedsko ravnovesje Tesla skalarni valovi