Meningitis – vnetje možganskih ovojnic

Meningitis – vnetje možganskih ovojnic

1.Začetki meningitisa

3 MENINGE ali možganske ovojnice tik pod lobanjsko kostjo varujejo MOŽGANE in možgansko tekočino ali LIKVOR, v katerem se MOŽGANI 'zibljejo' ob premikanju GLAVE.

Vnete meninge

Kadar se MENINGE vnamejo, je to MENINGITIS, življenjsko nevarno vnetje možganskih ovojnic.
* V manj izraziti obliki so vnete možganske ovojnice vedno in brez izjeme prisotne pri MULTIPLI SKLEROZI zaradi AVTO-IMUNSKIH izzivov.
* Vnetje možganskih ovojnic lahko sproži in poslabša tudi zelo različne degenerativne procese v možganih, od koder se krmili celotno telo, odzivnost in počutje.
* Vzdrževanje UŠES, NOSU in GRLA je za možganske ovojnice življenjskega pomena.
* Še posebej je za MENINGITIS nevarno vnetje srednjega UŠESA in v nosu SINUSITIS.
* Redna ZAPER terapija je dragocena za celotno podporo in vzdrževanje telesa.
Zaper dr. Clark >>
Multipla skleroza >>
Vnetje stop >>

Meningitis so VNETE meninge ali možganske ovojnice VITASTAS Tesla-Zaper-Geo ALKIVITA

Sprožilci meningitisa

MENINGE ali možganske ovojnice se VNAMEJO zaradi:
* Vdora PARAZITOV pri VNETJU nosnih SINUSOV, UŠES in GRLA, od koder imajo neposreden dostop do možganskih ovojnic.
* NOSNA sluznica mora biti zdrava, čista in naravno razkužena, brez krast, razjed ali odvečne SLUZI.
* Pik okuženega klopa skozi KRVNI obtok pripelje mikrobe do možganskih ovojnic.
* Razni TOKSINI in tuje snovi ali KSENOBIOTIKI lahko povzročijo nepravilnosti, ki se končajo z VNETJEM.
* Poškodbe GLAVE lahko neugodno vplivajo na VNETNE spremembe v možganskih ovojnicah.
* Odmrje možganskih celic zaradi EKSCITO-TOKSIČNOSTI glutamata se lahko VNETNO prenese tudi na ovojnice.
* Oslabljena KRVNO-MOŽGANSKA pregrada zaradi ELEKTROSMOGA in drugih vzrokov lahko iz krvnega obtoka spusti v možgane neželene snovi in PARAZITE, ki vnamejo ovojnice.
Krvno-možganska pregrada >>
Ekscito-toksičnost >>
Glutamat E-621 >>

Klopi >>

2.Možganski likvor

Likvor ali tekočina

PARAZITI iz ČREVESJA, PLJUČ in drugih delov telesa lahko iz KRVNEGA obtoka vdrejo v možgansko tekočino ali LIKVOR tudi skozi KRVNO-LIKVORSKO pregrado. Od tam pa naprej v MOŽGANE.
* Fizično so to FILTRNE GUBE v 'horoidnem' tkivu ob vsakem možganskem PREKATU ali ventriklu, ki selektivno FILTRIRAJO krvna hranila za vstop v LIKVOR ali možgansko tekočino.
* Ta mesta so KRVNO-LIKVORSKA pregrada, ki selektivno spušča v možgansko tekočino tudi IMUNSKE celice, ki skozi žilno KRVNO-MOŽGANSKO pregrado NE morejo.
* Obenem so to šibke točke, preko katerih se v možgansko tekočino lahko izmuznejo tudi PARAZITI.
* S tem ko krožijo PARAZITI v možganski tekočini ali LIKVORJU, v katerem se 'zibljejo' možgani, lahko okužijo z direktnim stikom možganske ovojnice ali MENINGE in tudi notranjost možganov.
Krvno-likvorska pregrada >>
Paraziti in toksini >>
Imunski sistem >>

MENINGITIS - vnamejo se vse 3 možganske ovojnice ali MENINGE VITASTAS Tesla-Zaper-Geo

3 meninge ali ovojnice

1.'PIA mater' je notranja 1.MENINGA, ki izdatno pokriva vsako vijugo SIVE možganske skorje podobno kot 'vakuumsko pakiranje'.

2.'ARACHNOID mater' je 2. MENINGA, to je SREDINSKA tanka 'ohlapna vrečka', ime ima po videzu 'pajkove mreže'.

3.'DURA mater' je zunanja 3.MENINGA, pripeta na lobanjo za učvrstitev možganskega tkiva pri premikanju GLAVE.
Krvno-možganska pregrada >>
Nevrogeneza BDNF >>

3.Preventivna razkužitev

Ušesa, nos, grlo

Za preventivno zaščito možganskih ovojnic naravno razkužujemo UŠESA, NOS in GRLO čim začutimo obremenitev sluzi, zadelanost in 'žgečkanje' kjerkoli v GLAVI.
* Varujemo pa tudi ČREVESJE, ker od tam prehajajo PARAZITI v krvni obtok. Skozi šibke točke krvno-možganske in krvno-likvorske pregrade lahko iz KRVI zaidejo PARAZITI tudi v možgane in 3 možganske ovojnice ali MENINGE.
Oskrba ušesa >>
Nosna sluznica >>
Higiena grla >>

MENINGITIS ali vnetje 3 možganskih ovojnic se lahko razvije z bakterijami iz sinusov, nosu, ušes in grla VITASTAS

Naravno razkuževanje

Na vatirano palčko za UŠESA damo kapljico dermatološkega JODA iz lekarne in razkužimo začetek NOSNE sluznice in zunanjost UŠESA.
* Za notranjost UŠESA je bolj primeren 3% VODIKOV PEROKSID iz lekarne. S kapljico na palčki za ušesa previdno sežemo rahlo v UHO, tako da začutimo šumenje ob sproščanju mehurčkov.
* Vatirano palčko previdno držimo v UŠESU 1 minutko, nato pa obrišemo UHO s suho palčko.
* VODIKOV PEROKSID razpade v vodo, kisik in ogljikov dioksid in ne ostane za njim nič, zato je odličen za UŠESA.
* GRLO razkužujemo z grizljanjem ingverja, kumine, klinčka. Tudi z grgranjem lekarniškega JODA za grgranje ter kisove ali slane vode (žlico kisa v štamperčku vode ali pa malo soli).
* ČREVESJE razkužujemo z INGVERJEM, vsemi vrstami KUMINE, komarčkom, klinčkom, koriandrom, kurkumo, pelinom, rožmarinom, baziliko in vsemi drugimi vrtnimi zelišči ter z antioksidanti SUROVE zelenjave.
* Uživamo 10 kapljic ekstrakta GRENIVKINIH pečk v deci vode za sistemsko zaščito pred GLIVAMI in drugimi mikrobi.
Vodikov peroksid >>
Jod iz lekarne >>

Grenivkine pečke so antimikotik >>
Črevesje, jetra, ledvice >>

4.Vrste, znaki, posledice

Septični in aseptični

2 vrsti MENINGITISA:
* V primeru 'septičnega' MENINGITISA so sprožilci razni PARAZITI skupaj z obstoječo šibko točko ali oslabitvijo: BAKTERIJE, okrogli črvi ali NEMATODI, skupaj s ploščatimi črvi vsi HELMINTI, GLIVE in parazitski PROTOZOJI kot je nekaj vrst AMEB.
* Pri 'aseptičnem' MENINGITISU se zgodi TOKSIČNA okvara na mikro ravni z aktivacijo IMUNSKEGA sistema z VNETJEM, vključeni so lahko virusi ali prisotnost raka.
* Predvsem VIRUSI herpes simpleks tipa 2 (ki povzroča genitalne rane), varicella zoster (povzročitelj  noric in pasovca), virusi gripe in mumpsa ter HIV-AIDS.
* Tudi mamma-arenavirusi miši, hrčkov in drugih glodavcev. Povzročijo nalezljivi 'limfocitni horio-meningitis' ali LCM s presežki LIMFOCITOV v možganih zaradi puščanja krvno-likvorske pregrade.
* In vsi različni arbovirusi, ki jih prenašajo razne ŽUŽELKE, vključno s klopnim MENINGITISOM.
* Ponavljajoči 'aseptični' MENINGITIS sprožajo PRIROJENE oslabitve in nepravilnosti možganskih ovojnic in MEHANSKE poškodbe, ki okvarijo tkiva v GLAVI.
* 'Aseptični' MENINGITIS se lahko zgodi tudi kot posledica pri odmiranju TOKSIČNIH spiralnih BAKTERIJ ali SPIROHET kot sta borrelia burgdorferi pri limski BORELIOZI in treponema pallidium pri SIFILISU.
* Možganske ovojnice se lahko vnamejo brez akutne okužbe s SPIROHETAMA, kot dolgoročna posledica razgradnje njune TOKSIČNE membrane v dražilne ANTIGENE. Ti krožijo s KRVNIM obtokom in z VNETJEM dražijo tkiva kjerkoli v telesu.
Zdravilna kriza spiralne borelije >>
Ubijalski T-imfociti >>

SINUSITIS ali vnetje sinusov in možganske ovojnice ali MENINGE Vitastas Alkivita Tesla-Zaper-Geo

Znaki in antibiotiki

MENINGITIS naredi trd vrat, bolečine v glavi, visoko vročino, izkrivlja vid in sluh, sproži bruhanje, zmedenost, spremenjeno duševno stanje ter motnje gibanja in ravnotežja.
* Bakterijski MENINGITIS je lahko smrten v 24 urah, zato je nujna zdravniška pomoč!
* Takoj so nujni splošni ANTIBIOTIKI, po laboratorijskem mikrobiološkem pregledu možganske tekočine ali LIKVORJA s punkcijo iz hrbtenjače pa še specifični glede na prisotne BAKTERIJE.
Surova rdeča pesa >>
Gripa, prehlad, kašelj >>

Posledice meningitisa

Trajne ali začasne posledice MENINGITISA so lahko epilepsija, izguba sluha, motnja vida in gibanja, gangrena, hidroencefalus ter zmanjšane spoznavne sposobnosti.
* V prebolevanju MENINGITISA se lahko razvije vnetje žil ali VASKULITIS ter mikro STRDKI v možganih in celem telesu. Vse to slabi dostavo KISIKA do organov in tkiv in lahko sproži mnoge TELESNE in duševne OKVARE.
* V primeru da se MENINGITIS začne s hudim padcem krvnega tlaka, hitrim srčnim utripom in dihanjem, zelo visoko ali nizko telesno temperaturo, kar je največkrat pri 'menginokokni' bakteriji neisseria meningitidis, je možna celo GANGRENA rok in nog z amputacijo udov.
* Kadar so prisotni še značilni 'petehialni izpuščaji' na koži zaradi obtičale lokalne prekrvavitve in manjka KISIKA, lahko ti kasneje brez škode izginejo ali pa napredujejo v GANGRENO.
Vaskulitis vnetje žil >>
Strdki ali trombi >>

5.Bakterijski povzročitelji

80% bakterijskega MENINGITISA povzročita 2 bakteriji:
* neisseria meningitidis ali 'meningokok'
* streptococcus pneumoniae (B tipa 6,9,14,18,23) ali 'pneumokok'
Od ostalih 20% bakterijskih povzročiteljev še:
* haemophilus influenzae tipa B
* listeria monocytogenes (tip IV-b) telo okuži preko povrtnin, mlečnih in mesnih izdelkov
* mycobacterium tuberculosis povzroča 'tuberkolozni' MENINGITIS v deželah tuberkoloze
* okužba srčnih zaklopk ali ENDOKARDITIS spušča v krvni obtok bakterije, ki lahko naselijo možganske ovojnice
* razni vsadki v glavi pa so lahko povezani s stafilokoki, pseudomonasi in podobnimi gram-negativnimi bakterijami
Bakterije >>
Stafilokok MRSA >>

Video 1 min Zaperji dr. Clark - nastavite primerno GLASNOST:

6.Glivični povzročitelji

MENINGITIS lahko sprožijo:
* GLIVE KVASOVKE cryptococcus neoformans so v Afriki najpogostejši vzrok 'kriptokoknega' MENINGITISA. Po vsem svetu so te GLIVE v rastlinah in živalih, predvsem v ptičjih iztrebkih in v tleh.
* Razraščajo se v IMUNSKO oslabelih PLJUČIH, s krvjo se preselijo na možganske ovojnice. Sprožijo kar 25% smrti v zadnji fazi HIV-AIDS imunske oslabelosti.
* Protiglivično zdravilo 'flucitozin' je zelo drago in edino zdravilo za 'kriptokokni' MENINGITIS, deluje pa skupaj z amfotericinom B.
*MENINGITIS lahko sproži tudi KANDIDA, v primeru sistemskega vdora v krvni obtok se lahko naseli tudi na možganske ovojnice.
* Z GLIVAMI se začne MENINGITIS bolj postopno in prikrito, z glavoboli in vročino, ne tako eksplozivno kot pri BAKTERIJAH.
* Preostale 3 GLIVE z razraščanjem na možganskih ovojnicah so še: blastomyces  dermatitidis, coccidioides imitis in histoplasma capsulatum.
* GLIVE povzročijo MENINGITIS le pri oslabelem imunskem sistemu ali pa pri uporabi imunomodulatorskih zdravil 'imunosupresivi', ki zmanjšajo imunski sistem in bolečine pri vnetjih.
* Razrastejo pa se lahko tudi po antibiotikih in pri oslabeli ČREVESNI flori.
Glive sistemsko in lokalno >>
Ekstrakt grenivkinih pečk proti kandidi >>

7.Protozojski meningitis

Povzročitelji MENINGITISA so lahko tudi zelo nevarne AMEBE, to so enocelične praživali ali parazitski PROTOZOJI.
* Običajna črevesna AMEBA antamoeba hystolitica, ki povzroča razjede v ČREVESJU in kjerkoli v telesu, se lahko s krvnim obtokom razširi tudi v PLJUČA in možganske ovojnice, kjer sproži MENINGITIS.
* Prostoživeče AMEBE raznih vrst sappinia okužijo možganske ovojnice skozi NOS preko SINUSOV. Sappinia AMEBE so v iztrebkih na pašnikih in v tleh po celem svetu. OBOLIJO tudi zdrave ljudi z močnim IMUNSKIM sistemom, ker so sappinia AMEBE zelo agresivne pri vdoru skozi SINUSE.
* Tudi sladkovodna možganojeda AMEBA naegleria floweri povzroča MENINGITIS pri zdravih ljudeh, ki niso prav nič oslabljeni od bolezni in zdravil. Skozi NOS lahko vstopi med plavanjem v naravnih toplih vrelcih in vodah. Imenuje se možganojeda AMEBA, ki se sicer hrani z bakterijami, v možganih pa požira nevrone in astrocite.
* Leta 1978 so zaradi nje zaprli Rimske terme na prostem v Bathu v Angliji.
* Naegleria floweri povzroča redke, a visoko smrtne okužbe možganov in možganskih ovojnic.
* Uniči jo KLOR, 1 delec KLORA na milijon delcev vode uniči 99,9%  AMEBE naegleria floweri. V pravilno KLORIRANIH bazenih, topli vodi in naravnih vrelcih ne more obstajati.
* V Ameriki je v 9 letih od 2013-2022 povzročila 29 smrti, to je 3-4 na leto. Za primerjavo pa je bilo v istem času kar 4000 smrti zaradi utopitve.
* Redki preživeli z naegleria floweri so bili uspešno zdravljeni z zdravili: amfotericin B, azitromicin, flukonazol, rifampin, miltefosin in deksametazon.
Parazitski protozoji >>
Astrociti >>

8.Parazitski črvi

Mnogi mikroskopski okrogli (valjasti) črvi, to so GLISTE ali NEMATODI lahko povzročijo EOZINOFILNI meningitis.
* Čim pri punkciji možganskega LIKVORJA ugotovijo povečano število IMUNSKIH celic vrste EOZINOFILCI, obstaja sum na prisotnost NEMATODOV ali okroglih zajedalskih črvov v možganski ovojnici.
* IMUNSKI eozinofilci se v telesu povečajo pri ALERGIJSKIH odzivih, tudi v prisotnosti okroglih črvov ali NEMATODOV ter pri ploščatih črvih kot so TRAKULJE in METLJAJIH.
* Okrogli (valjasti) in ploščati črvi skupaj se vsi imenujejo HELMINTI ali večcelični zajedavci telesa.
* Po vsem svetu razširjena PASJA GLISTA toxocara canis povzroča 'toksokariozo'. To je okrogli črv ali NEMATOD podobno kot človeška glista. PASJA GLISTA se lahko naseli tudi v možganskih ovojnicah pri človeku.
* Tudi okrogli črv toplejših krajev gnathostoma spinigerum lahko sproži vnetje možganskih ovojnic.
* EOZINOFILNI meningitis in okvare možganov povzroča še okrogli črv ali NEMATOD toplih krajev angiostrongylus cantonensis, ki je v Evropi prvič povzročil bolezni leta 2023 v Španiji.
* Ploščati črv SVINJSKA TRAKULJA taenium solium povzroča 'cisticerkozo'. Naseljen po celih MOŽGANIH povzroči številne majhne možganske ciste, ki se vidijo na rentgenu. Je glavni vzrok EPILEPSIJE v deželah v razvoju. Vnamejo se lahko možganske ovojnice, možgani pa se degenerirajo.
* Pljučni METLJAJ ali ploščati črv paragonimus se dobi z uživanjem premalo kuhanih RAKOV. Poleg bolezni PLJUČ, podobni pljučnemu raku ali pa obstruktivni bolezni pljuč, se lahko v kroženju po telesu naseli tudi v možganskih ovojnicah. Zelo težko ga odkrijejo prisesanega na PLJUČA ali v MOŽGANIH, navadno šele pri obdukciji.
* METLJAJI ali ploščati črvi schistosoma, zelo razširjeni v toplih krajih, vstopajo skozi KOŽO v stiku z zemljo ali pa na pesku na plaži. Njihova okužba 'shistomiaza' je v toplih predelih pogosta skoraj kot malarija.
Okrogli črvi nematodi >>
Organska topila in helminti >>

9.Podpora in pristop

Zdravilo 'ivermektin'

Topli kraji so glede parazitskih črvov zelo neugodni. Vse parazitske črve HELMINTE skupaj uspešno uničuje zdravilo 'ivermetkin', ki je prejelo Nobelovo nagrado za odkritje in je že 30 let uradno odobreno za ljudi kot 'varno in učinkovito'.
*
Žal v Sloveniji ni na voljo in se dobi le iz tujine v primeru tropskih okužb na potovanjih.

* 'Ivermektin' se veže na posebne živčne membranske receptorje vseh črvov HELMINTOV in ustavi njihove funkcije do odmrtja.
* 'Ivermektin' NE prehaja skozi krvno-možgansko pregrado pri ljudeh, kjer so podobni receptorji pri ljudeh.
* Zato selektivno uniči vse črve HELMINTE v telesu vključno v možganskih ovojnicah, zavira pa tudi vnetja in celo vstop VIRUSOV v celice po mnogih mehanizmih.
Ivermektin - Nobelova nagrada >>

Sinusi, nos, grlo, ušesa

Veliko PARAZITOV lahko ogroža možgane in njihove 3 ovojnice ali MENINGE ter sproži razne vrste MENINGITISA.
* Kot osnovno razkužujemo UŠESA, NOS in GRLO z naravnimi lekarniškimi RAZKUŽILI kot sta JOD in 3% VODIKOV PEROKSID.
* Ne dovolimo, da nas pritisne sluz, vnetje in zamašenost v predelu GLAVE.
* Inhaliramo vodno paro nad litrom vrele vode izmenično s čebulnimi hlapi nad krožnikom z narezano čebulo. To očisti vse dihalne poti in SINUSE odvečne sluzi.
* Za prečiščenje SLUZI v GLAVI in DIHALIH pa je odlično tudi vdihavanje malo svežega narezanega ali naribanega HRENA.
* Uživamo svež INGVER, vsak dan ga en kolešček drobno narežemo v juho ali na prilogo na krožniku in ga tu in tam malo pojemo skupaj s kakšnim grižljajem.
* V času zimskih bolezni je to še posebej pomembno, ker se dolgoročna zasnova za mnoge izzive vključno z MENINGITISOM ne prikrade kar čez noč v telo.
Hrenova peroksidaza >>
Hren za dihanje >>

10.Kvantno samozdravljenje

Celostni blagor duh-telo

Okrepimo šibke točke telesa vsak dan z raznolikim gibanjem in zavestnim počasnim globokim dihanjem, da dobi telo več KISIKA.
* Kolikor je možno v ČUSTVENIH in MENTALNIH napetostih pogledamo življenju skozi prste in z zavestnim sproščenim in spoštljivim življenjskim stilom do sebe in soljudi varujemo svoje zdravje.
* Meditacija, kratki odklopi in resetiranje večkrat dnevno so naši prijatelji življenjskega sloga.
* Za 20% opustimo mobi, računalnik in TV in nadomestimo z vadbo telesa in duha.
* Zmasiramo senca in vrat s hladilno 'konjsko mastjo', počutje takoj preklopi, da lahko res kvalitetno in meditativno počivamo minutko dve.
* Zavestno življenje z voljo in trudom v premagovanju presežkov neželenih razvad, obsesij in zasvojenosti nam prihrani veliko nepotrebnih izzivov.
* Slabo voljo in depresijo nadomestimo z AVTENTIČNIM življenjem, raziščemo drobna dejanja, ki manjkajo v dnevni rutini, da bi se počutili bolj povezane s seboj.
* Življenja ne moremo naenkrat 'postaviti na glavo', lahko pa brezpogojno vključimo vsakodnevna drobna dejanja v tej smeri in opazujemo spremembe.
* Da dobre stvari zase počnemo brezpogojno brez škiljenja na trenutni rezultat in ocenjevanja vrednosti storjenega. Tako se sproži globoki val KVANTNEGA SAMOZDRAVLJENJA, ki v nekem trenutku kot cunami lahko obrne stvari celo bolje kot si lahko zamislimo.
Psihosomatski relaks >>
Konjska mast >>
Ingver >>

Izjava ob okrevanju

Nekdo je zbolel za rakom, po oslabelosti po kemoterapiji in obsevanju, pa je pronicljivo povedal:
* Pri lanskem čiščenju polic s selekcijo starih knjig za brezplačno podaritev bukvarnici sem še tako vroče razmišljal, katera knjiga mi bo še kdaj potrebna in katero lahko oddam brez škode, da sprostim natrpan prostor.
* Zdaj pa sploh več ne vem, za katere knjige se je šlo. Kar je bilo takrat tako zelo pomembno je sedaj v oslabelosti povsem brezpredmetno.
* Življenje sproti prilagajamo v tem duhu, tako da negujemo bistveno podporo za psihosomatsko osvoboditev. Vse ostale minljive vrednote pa zmanjšamo za 20%, tako da nam lažje gre vse skozi.
Življenjski slog zdravi >>
Navade spreminjajo >>

11.Tesla-Zaper-Geo

Zaper dr. Clark

Redna ZAPER terapija je dragocena podpora v težkih trenutkov izzivov, da lažje in hitreje minejo brez posledic.
* Z ZAPER impulzi za uničevanje vseh vrst PARAZITOV je v telesu tudi manj njihovih TOKSINOV.
* Prijetne KARBONSKE zaper sonde NE ohladijo rok, kar je še posebej pomembno za bolne, starejše, za otroke in pri revmi.

Zaper >>

MENINGITIS povzročajo mnogi PARAZITI, zaper terapija dr. Clark jih uničuje VITASTAS Alkivita

Večvalovni oscilator

LAKITES večvalovni oscilator po dr. Lakhovskem oddaja mrežo celičnih frekvenc v krepčilnem biološkem razmerju zlatega reza.
* Vsak sklop celic prejme na svojih valovnih dolžinah energijo, ki jo potrebuje za življenjske procese.

Lakites >>

MENINGITIS v okrevanju s podporo energijske vibracijske terapije LAKITES večvalovni oscilator Tesla-Zaper-Geo VITASTAS

Schumannova 8Hz

Geo impulzi 8Hz Bionis in Bionizator spodbujajo naravne samozdravilne ALFA valove.
*
Obe možganski polovici se pri Schumannovi frekvenci boljše uskladita v koordiniranju vseh vitalnih funkcij telesa za dobrobit zdravega počutja.

Bionis >>

Meningitis s podporo geo impulzov Schumannove frekvence 8Hz Bionis in Bionizator VITASTAS Alkivita

Teslov generator

Udoben počitek ob Teslovem generatorju spodbuja ajurvedsko ravnovesje naravnih elementov.
* Teslovi skalarni valovi po načelu sočasnosti ali SINHRONICITETE pritegnejo izpolnitev življenjskih potreb in želja.
Teslov skalarni val >>

MENINGITIS in Teslovi skalarni valovi - Tesla generatorji VITASTAS Alkivita