Vnetje dlesni, parodontoza in karies – Zaper Zaperino zavira mikrobe v ustih
Muškatni orešček
MALICEGNAN v MUŠKATNEM orešku že v najmanjših sledovih v USTIH v 1 minuti onesposobi ustno BAKTERIJO streptokok mutans in ustno GLIVO kandido. Drobec mletega MUŠKATNEGA oreška damo v usta po jedi za zaščito pred ustnimi mikrobi in zobno gnilobo ali kariesom, kadar si takoj ne umijemo zob.
Ustni streptokoki
Za vzdrževanje in obnovo razbolelih DLESNI pa uporabljamo Zaper Zaperino tako, da položimo obe KARBONSKI bioresonančni sondi vodoravno vsako pod svojo ličnico za terapijo gornjih dlesni, vzporedno s čeljustno kostjo pa za terapijo spodnjih dlesni na obeh straneh.
* Poleg PARODONTALNIH bakterij, ki se lotijo DLESNI, so v ustni votlini vsakega človeka še BAKTERIJE zobne gnilobe ali KARIESA rodu STREPTOKOKOV: Streptoccocus sangius, Streptococcus salvaris in Streptococcus mutans. Pritrdijo se na drobno plast beljakovinskega materiala iz sline, ki se nabere na zobeh.
* Iz enostavnih ogljikovih hidratov (raznih sladkorjev, še posebej rafiniranih), USTNI STREPTOKOKI izdelujejo snov, ki se imenuje GLIKAN, to so dolge molekule trdne polisaharidne mase, ki oblepijo zobe in jih z jezikom zaznamo v obliki 'hrapave' zobne površine.
Krvavenje dlesni
Hrapave obloge na zobeh redno vsakodnevno odstranjujemo z zobno in obvezno tudi z medzobno ščetko, s katero dosežemo tudi medzobne prostore. V zobnih razpokah in v žepkih ob dlesni, kjer pa hrapavih oblog ne moremo sproti čistiti nastaja čedalje bolj trdna struktura, ki postane utrdba še za druge bakterije, ki sicer nimajo neposredne zmožnosti pritrditve na zobe, kot jo imajo gornji trije USTNI STREPTOKOKI. Takšne trdne obloge iz polisaharidne mase (GLIKAN) s časom rastejo in se vrivajo med dlesni in zobe, ustvarjajo PARODONTALNE ŽEPKE in povzročajo KRVAVENJE DLESNI. Po daljšem času lahko te trde obloge ZOBNEGA KAMNA odstrani samo še zobozdravnik z neprijetnim brušenjem, ki vsakič nekoliko poškoduje že tako ranjene dlesni. Nikoli pa brušenje ni popolno, ker ne sme poseči preveč v globino žepka med zobom in dlesnijo.
Zaper Zaperino
Zelo je pomembno sprotno zatiranje prekomernega razraščanja ustnih bakterij na težje dostopnih mestih z redno preventivno uporabo Zaper Zaperina, en dan v tednu po trikrat 7 minut zapored z vmesnimi 20 minutnimi pavzami (7, 20, 7, 20, 7). Zaper Zaperino je osebna bioresonanca za zatiranje mikrobov in energijsko stabilizacijo organizma. Ima dve karbonski sondi vrhunske kvalitete, v vsako dlan primemo po eno in vklopimo za par minut. Pri že razvitih vnetjih v ustni votlini in hujšem akutnem KRVAVENJU DLESNI pa na isti način uporabimo Zaper Zaperino vsak dan vsaj 1-2 tedna zaporedoma do največ en mesec. Za trajno zaščito ponavljamo uporabo Zaper Zaperina redno sezonsko (vsak letni čas ena daljša terapija 1-2 tedna), vmes pa skozi vse leto en dan v tednu.
Bakterije v hrani
Vsa hrana, ki jo damo v usta, vsebuje zelo veliko število raznovrstnih BAKTERIJ, ki najdejo v skritih kotičkih med zobmi in zobnih razpokah vlažno in hranljivo okolje za svoje razmnoževanje in izločanje toksinov, ki prehajajo do prebavil, tkiv, SKLEPOV in vseh šibkih točk organizma, ki so prva tarča njihovega napada.
Mikrobi v hrani
Normativ za kremne slaščice določa, da ne sme biti več kot 100.000 mikroorganizmov / 1 gram živila obenem pa ne več kot 0,01 g patogenih (bolezenskih) bakterij vrste Esterichia coli. Predstavljajmo si, koliko mikroorganizmov zaužijemo z vsakim kosom slaščice, ki tehta vsaj 100 gramov. Mleko pa ne sme imeti več kot 50.000 mikroorganizmov v 1 ml (enako velja za sladoled ter za sladko in kislo smetano), trajno oziroma pasterizirano mleko v prodaji pa ne sme vsebovati več kot 100.000 mikroorganizmov na 1 ml. Skupno število mikroorganizmov v surovem mesu ne sme biti večje od 3.000.000 na en gram mesa (med kuhanjem ali peko se jih veliko uniči). V suhem sadju pa je zgornja meja 200.000 mikroorganizmov na gram živila. Ker pa suho sadje vedno malo splesni v času sušenja, pa tu dodatna meja še za plesni in kvasovke 10.000 na en gram suhega sadja.
Naravni flor
Na podoben način se mikroorganizmi nahajajo čisto v vsem, kar zaužijemo. Zaradi vedno že prisotnih mikroorganizmov se vsaka hrana, ki nekaj časa stoji, tudi pokvari. Nikoli ne uživajmo postane ali VEČKRAT pogrete hrane, prav tako pa ne hrane, ki je bila VEČ UR skladiščena na SOBNI TEMPERATURI, še posebej poleti. Vlaga in toplota še posebej spodbujata množenje bakterij in pokvarljivost hrane.
Po vsaki jedi si z mehko ščetko, ki ne poškoduje dlesni pri pogosti uporabi in kvalitetno zobno kremo po možnosti z NARAVNIM FLOROM (Himalaya, Sarakan) nežno umijmo zobe. UMETNI FLOR kot kemikalija je namreč škodljiv, ker se absorbira v telo, kjer uničuje celično vezno tkivo in stara celice. Še posebej je REDNA NEGA ZOB TAKOJ PO JEDI pomembna, ko pojemo kaj SLADKEGA. Zobje so namreč zgrajeni iz kalcijevega fosfata z oživčeno beljakovinsko sredico. Slina v ustih vzdržuje nevtralen pH (kislost), ki je brez prisotnosti sladkorja okoli 7 do 7,4.
Sladkor in pH
SLADKOR, predvsem SAHAROZA, pa v ustih že v eni minuti zmanjša pH iz nevtralnega v kislega vse do zelo vrednosti okoli 4,5, kar za tisočkrat poveča kislost. (Vsaka sprememba pH za vrednost 1 poveča kislost za deset krat, torej sprememba pH za 3 enote pomeni 10x10x10=1000, to je tisočkrat večjo kislost). Kislost v tem obsegu pa že začne raztapljati kalcijev fosfat v zobeh in s tem spodkopavati strukturo zob najprej z ustvarjanjem mikroskopskih razpok, ki vodijo v zobno gnitje ali KARIES. Z leti preidejo v resne okvare na zobeh. Zobne okvare so istočasno povezane tudi z uvodoma omenjeno tvorbo GLIKANA, to je trdna polisaharidna (sladkorna) masa, s katero USTNI STREPTOKOKI oblepijo zobe in medzobne prostore, vrinja pa se tudi med zobe in dlesni ter tako povzroča KRVAVENJE DLESNI ter zobno gnilobo.
Zaper in zobje
Sproti popravljajmo vse zobe ter jih spremljajmo na rednih letnih preventivnih pregledih. Tako ključno zaustavimo napredovanje v gnojna zobna vnetja in vnetja dlesni, ki so velik izziv za celotno zdravje. V veliko pomoč je redna uporaba Zaper Zaperina, ki ustno votlino in celotno telo varuje pred prekomernim razraščanjem patogenih mikrobov vseh vrst. Vedeti pa moramo, da v samo sredico gnojnega zobnega vnetja Zaper Zaperino NE poseže (enako kot ne poseže v vsebino črevesja in želodca ter s tem v zdravo črevesno floro, v očesna zrkla ter v testise), kar je obenem njegova dobra lastnost, ki varuje črevesno floro in mu zagotavlja popolno varnost uporabe.
Med-zobna ščetka
Že nastale hrapave polisaharidne zobne obloge iz GLIKANA v skritih kotičkih med zobmi vsaj delno sproti odstranjujmo z med-zobno ščetko. To je posebna mini ščetkica z enim samim, tankim in upogljivim ščetinastim zobcem. Pomagamo si lahko tudi z zobno nitko, vendar to ni isto in moramo biti pri tem zelo previdni, ker se lahko zobna nitka tudi zelo zareže v dlesni in jih dodatno rani.
Zobno nitko uporabljamo tako, da:
-
je nikoli ne približamo čisto do žive dlesni,
-
jo v malih potezah počasi povlečemo ob vsakem posameznem zobu tako, da je nekoliko ovita ob površini vsakega zoba. Ob ukrivljeni površini vsakega zoba v medprostorih med zobmi nekoliko bolj doseže vse skrite kotičke, kjer se lahko zadržuje že nastajajoča trdna masa oblog iz GLIKANA z utrdbo raznovrstnih bakterij.
Vnetje dlesni
Z redno nego zob in uporabo Zaper Zaperina lahko preprečimo nastajanje skrite zobne gnilobe, ki lahko preraste v dolgotrajno VNETJE, ki zajame tudi obzobna tkiva, dlesni in zobne korenine, kar lahko povzroči tudi IZPADANJE ZOB. V kronični obliki se takšno vnetje imenuje PARODONTITIS ali PARODONTOZA.
Pri tem sodelujejo še mnoge druge bakterije, ki se naselijo v mikroskopskih razpokah in luknjicah ter v tesnem prostoru med dlesnijo in zobom. Ker je dostop zraka tukaj otežkočen, se naselijo anaerobne bakterije, ki lahko živijo brez kisika:
- paličaste bakterije (Porphyromonas, Prevotella, Fusobacterium),
- spiralne bakterije (Treponema, Campylobacter),
- tudi okrogli, po 'gramu negativni' koki rodu Veillonella
- ter še veliko drugih vrst bakterij, gliv in celo virusov.
V ustih so poleg bakterij še mnoge glive KVASOVKE, na primer tudi zloglasna Candida albicans (Kandida), ki v ustih povzroča BELE RAZJEDE na rdeči sluznici. In virusi, na primer Coxackie virusi, ki sodelujejo tudi pri vnetju možganske opne. Vse trije na začetku omenjeni USTNI STREPTOKOKI (Streptococcus sangius, salvaris in mutans) pa lahko povzročijo tudi vnetje LEDVIC in SRČNE mišice.
Posledične bolezni
V ustih, predvsem pa v žrelu, nosu ter tudi na presredku pa se lahko nahaja tudi zelo piogeni Streptokok (Streptococcus pyogenes) tudi pri mnogih klicenoscih. Takšnih nosilcev je okoli 1-5%, ki sami ne zbolijo, prenašajo pa okužbo na druge. Kadar se pri zmanjšani imunski odpornosti piogeni Streptokok preveč razbohoti, lahko povzroča vnetje žrela in obnosnih votlin, angino, pljučnico, vnetje srednjega ušesa, oči in kože, poporodno vročino in škrlatinko (to je gripi podobna bolezen z rdečim osipom na koži), njegove kasnejše posledice okužbe pa so lahko tudi vnetje sklepov (revmatska vročica), vnetje LEDVIC (glumerulonefitis) in srčne MIŠICE (endokarditis).
Prevetiva in kurativa
Redna preventivna uporaba Zaper Zaperina za sprotno elektronsko zatiranje vseh možnih patogenih (bolezenskih) mikrobov: bakterij, virusov, gliv in drugih zajedavcev je še posebej pomembna skozi vse leto pri vseh družinskih članih ter vedno po tem, ko se nahajamo v prostorih z veliko ljudi, ker se mikrobi pogosto prenašajo s stikom, preko rok in z majhnimi kapljicami v izdihanem zraku.
Sproti se lahko zavarujemo pred raznimi okužbami iz okolja in potencialno nevarnostjo ŠIBKIH TOČK organizma, zakisanja organizma ter vdorom mikrobov (zajedavcev ali parazitov) z redno in trajno preventivno uporabo Zaper Zaperina enkrat na teden po trikrat 7 minut zapored z vmesnimi 20 minutnimi pavzami.
Vrhunski Alkivita zaperji
- Zaper-Zaperino z zaper frekvenco 30 kHz in Schumannovo geo frekvenco 8Hz >>
- Zapper-Zapper z zaper frekvenco 30 kHz >>
- Zapper-Geo s Schumannovo geo frekvenco 8Hz >>
- Zapper-3 z zaper frekvenco 30kHz, Schumannovo geo frekvenco 8Hz in srednjo frekvenco 250 Hz >>
- Zapy-Rife istih lastnosti kot Zaper-Zaperino plus računalniško krmiljenje zaper terapije >>