GRIPA

Objavljeno dne:
GRIPA

Gripa se razlikuje od navadnega prehlada po tem, da jo spremljajo vročina in bolečine v vsem telesu skupaj z občutkom izčrpanosti. Vse nas boli in utrujeni smo kot bi nas kdo povozil. Prve dni nas globinsko zebe in mrazi, važno je da se toplo pokrijemo in se ogrejemo, veliko pijemo, počivamo in uživamo C-vitamin, da pomagamo telesu razgraditi in izločiti bakterije, viruse in druge mikrobe in toksine.

Gripa je nevarna je zato, ker se lahko razvije v bakterijsko pljučnico, ki jo povzročajo pnevmokoki.

Gripa je okužba z virusi influence, ki oslabi imunski sistem in odpre vrata bakterijski okužbi pljuč s pnevmokoki.

Z Zaper-Zaperino protimikrobno terapijo skupaj z obema tinkturama in klinčki se varujemo pred razvojem okužbe z virusi influence (gripa), pnevmokoki (bakterijska pljučnica) in adenovirusi kot povzročitelji prehlada.

Gripa se pojavi v nekaj urah in nas lahko nenadoma povsem potolče, da več dni ne moremo vstati iz postelje.

Zaper-Zaperino uporabimo takoj ko opazimo prve znake, prav tako pa vsi družinski člani.

Z Zaper-Zaperinom preprečimo širjenje okužbe z virusi influence, ki povzročajo gripo in zmanjšamo možne zaplete s pljučnico, še posebej pri starejših ljudeh in otrocih.

Počivamo in ob uživanju C vitamina pijemo veliko tekočine, čaja iz ingverja, timijana, žajblja, klinčkov, islandskega lišaja in lovorjevih listov.

Tudi pravočasno cepljenje ni stoodstotna zaščita, ker obstaja še 80 tipov pnevmokokov, ki jih cepiva ne pokrijejo, povzročijo pa deset odstotkov okužb v razvoj pljučnice, cepljenje pa obenem tudi ni priporočljivo.

V zimskem času dobro zračimo prostore, kjer se zadržuje več ljudi in si pogosto in bolj temeljito umivajmo roke, da preprečimo prenos okužbe z vdihavanjem in v stiku z ljudmi.

Klice virusov influence za prenos gripe se širijo po zraku z dihanjem, kašljanjem, kapljično, v kontaktnem stiku in preko predmetov, ki se jih dotika bolnik ali klicenosec.

Pnevmokoki so kot bakterije, ki ogrožajo pljuča del normalne mikrobne flore v sluznici žrela in nosu pri okoli tretjini otrok in desetini odraslih ljudi, ki so klicenosci. Sami ne zbolijo, okužbo pa prenašajo na tiste s šibkejšim imunskim sistemom.

Grožnja za gripo so predvsem klicenosci kot zdravi ljudje, ki niso bolni kljub temu da v svoji sluznici gostijo nevarne mikrobe. Nevarnost za prenos okužbe še zdaleč niso le bolniki temveč predvsem zdravi klicenosci. Nevarnost da zbolimo je močno povečana še posebej kadar imamo oslabljen imunski sistem, tudi zaradi hitrega tempa življenja.

Stres je uničevalec imunskega sistema. Po napornem tednu, izpitu, zahtevni nalogi v službi, po izjemnih športnih ali delovnih telesnih naporih dokazano pogosteje zbolimo kot v normalnem dnevnem bioritmu.

Enako je dokazano tudi za maratonce, ponavadi zbolijo v tednu po maratonskem naporu. Gibanje je koristno, vendar ne sme biti pretirano in izčrpavajoče. Vse vrste telesne, duševne ali čustvene preobremenitve slabi naš imunski sistem.

V težkih trenutkih nam pomagata Bionis in Bionizator, ki tudi v času, ko ne moremo dovolj upoštevati svojih telesnih in duševnih potreb, ker imajo prednost druge naloge, z oddajanjem geo impulzov v prostor krepita naše psihofizične in obrambne sposobnosti, da smo manj izpostavljeni bolezni.

Vdihavanje vroče pare nad čajem kot oblika inhalacije redči sluz pri gripi in prehladu, da lažje zapusti telo. Prerežimo čebulo na dva dela in jo vdihavajmo na usta in nos. Nato se nagnemo nad umivalnik, zajamemo zrak in na usta in nos mehansko izpihnemo sluz, ki se nabere v sapniku, žrelu in nosu. To počnemo čim začutimo, da se je v dihalih zopet nabrala sluz tako dolgo, dokler ne prenehamo kašljati in se nahod ustavi.

Stalno vlažen nos pri nahodu parkrat na dan znotraj obrišemo s sterilno gazo in jodom. Jod za grgranje iz lekarne olajša bolečine v grlu in lokalno razkužuje nabrano sluz.

Na nočno omarico položimo nekaj smrekovih ali borovih vej, da s svojimi dragocenimi eteričnimi olji v času spanja antiseptično pomirjajo dihala.

 

ZAPER – ZAPERINO protimikrobna osebna bioresonanca za vso družino