Elektroterapija Zaper Vitastas

Elektroterapija Zaper Vitastas

Elektroterapija Zaper Vitastas

Elektroterapija je stimulacija telesa in življenjske energije, ki se je razvila skozi stoletja in dokazala svojo blagodejnost pri mnogih motnjah v energijskem sistemu telesa. Že pred našim štetjem so ljudje stali v vodi z električnim skatom in jeguljo in si pomagali v težavah. Takrat so poznali tudi atmosfersko in statično elektriko. Pri poskusih s statično elektriko je italijanski zdravnik in odkritelj bioelektrike Luigi Galvani (1737-1798) pri seciranju žabe s kovinskim skalpelom naključno zadel izpostavljeni ishiatični živec in kraki žabe so začeli trzati, kot bi oživeli. Odkritje bioelektrike so povezovali z življenjsko silo, ki ima električno naravo. Njegov naslednik Alessandro Volta je sestavil prvo baterijo in še danes velja fraza, da si z življenjsko silo oziroma bioelektriko napolnimo baterije. Telo 'oživi' in deluje poživljeno. Danes je stimulacija z raznimi oblikami elektroterapije sestavni del sodobne medicine, še posebej pri poživljanju omrtvičenih živcev in delov telesa. Sorodna magnetoterapija pa se v klasični medicini uporablja za boljše celjenje kosti zaradi piezoelektričnega učinka, pri katerem se pod vplivom magnetnega polja inducira električni naboj v dentinskih in kolagenskih vlaknih kostnih celic.

Življenjska energija

Elektroterapija polni akumulatorje življenjske energije. Ključna je za sijajno telesno energijsko biopolje, ki omogoča zdrave celične strukture. Biopolje skozi mnoge prevodnike kot so meridiani v Kitajski tradicionalni medicini oziroma v ajurvedi nadhiji energijsko polni, vzdržuje in obnavlja telesne strukture in skrbi za njihovo pravilno delovanje. Poživlja omrtvičene dele in spravlja v obtok zastoje, ki kot mrtev rokav postanejo žrtev zakisanosti, parazitov in prostih radikalov. Bioelektrika je vitalna sila, ki pomaga telesu, da lažje zmaga v energijski bitki za svojo vitalnost in obstoj.

Nastavitve moč-frekvenca

Elektroterapija Zaper Vitastas je močnostna elektroterapija za odrasle. Ima dve odlično prevodni, lahki, topli in prijetni karbonski sondi, ki ju tesno oprimemo v vsako dlan za 5-10 minut. Z desnim vrtljivim gumbom nastavimo moč delovanja glede na to kako močno želimo ali pa zmoremo občutiti bioelektrične impulze. Z levim vrtljivim gumbom pa nastavimo frekvenco. Najbolj priporočljiva je nastavitev na Schumannovo frekvenco 8Hz, ker je celostno zelo blagodejna za telo s sprožanjem alfa valov. Povečanje frekvence do 300Hz okrepi tudi občutek elektrifikacije.

Za pogumne odrasle

Elektroterapija Zaper Vitatastas je primerna za pogumne odrasle kot močna energijska spodbuda z bioelektriko. Življenjsko silo spravlja v pogon, da lažje in bolj učinkovito vzdržuje telesne strukture. Terapija se lahko dela pol ure zapored v večkratnih ciklusih za 5-10 minut. V tem času se avtomatično izključi in jo v primeru ko želimo 'podaljšek' samo znova vključimo.

Ni za otroke...

Elektroterapija Zaper Vitastas ni za otroke, nosečnice in ljudi s srčnim spodbujevalnikom.