Baldrijan in Schumann

Objavljeno dne:
Baldrijan in Schumann

Psihosomatsko

Baldrijan je najbolj raziskana rastlina, ki dokazano deluje na duševno zdravje. BALDRIJANOVA KORENINA nam pomaga prenašati jezo, žalost, razdraženost, nervozo, nemir in žalost, obenem pa izboljša spanje in krepi živce. Razbremenjuje zoprno počutje in nas naredi bolj zdrave in trpežne, tako da v telesu zmanjša odvečne stresne hormone, ki se včasih podzavestno kar proizvajajo in nanje nimamo direktnega vpliva. Preprečuje psihosomatske bolezni, ki nastanejo zaradi občutka nezadovoljstva, razočaranja, jeze, strahu, skrbi in notranjih pritiskov.

baldrijanova korenina za spanje, umirjanje in duševno zdravje

Alfa valovi

Z optimalnim premagovanjem slabega počutja baldrijan vrača telesu ravnovesje živčevja in hormonov in s tem ohranja zdravo celično biokemijo. BALDRIJANOVA KORENINA spodbuja delovanje parasimpatikus živčevja za lažjo sprostitev in obnovo. V telesu ustvarja dobre pogoje za več naravnih alfa valov, ki jih proizvajajo možgani v optimalnem zdravju in počutju. Je naravni biokemijski spodbujevalec frekvenčnega ravnovesja duha in telesa. Odlično deluje v sozvočju s Schumannovimi geo impulzi Bionisa in Bionizatorja.

Baldrijan in naravne frekvence BIONIZAZOR alfa geo impulzi Schumannova frekvenca in bioenergija

Theta in delta

BALDRIJANOVA KORENINA vpliva na več sproščenih alfa, theta in delta valov v telesu in to BREZ stranskih učinkov, zasvojenosti ali zmanjšanja sposobnosti pri delu in vožnji. Preko alfa valov lažje zdrsnemo v blagodejne theta in delta valove spanja, ko pride zvečer čas za to. Za boljše spanje jemljemo baldrijanove tinkturo pozno popoldne, najboljše preden se najemo oziroma vsaj do 19.ure.

Ne k tabletam

Baldrijanove tinkture se NE jemlje edino v primeru uživanja lekarniških uspaval, pomirjeval in antidepresivov. Povečajo lahko njihovo moč, ker se baldrijanove učinkovine vežejo na podobne receptorje v telesu.

So pa baldrijanove kapljice odlično nadomestilo pri opuščanju lekarniških zdravil za spanje in duševno podporo. Važno je samo, da se NE jemljejo sočasno z lekarniškimi antipsihotiki.

Baldrijan in BIONIS Schumannovi geo impulzi za Vibracijsko samozdravljenje, alfa frekven?na terapija.

Ni zasvojenosti

Lekarniška tablete za spanje in počutje povzročajo odvisnost, sčasoma brez njih več ne gre, ko se jih telo enkrat navadi, podobno kot droga. Baldrijanove učinkovine pa klinično dokazano NE povzročajo zasvojenosti. Telo sproščajo in pomirjajo odvečne stresne hormone in prikličejo več alfa, theta in delta valov še posebej skupaj z vibracijsko terapijo s Schumannovimi geo impulzi Bionis in Bionizator. Alfa valovi so vstopna vrata za več theta in delta valov za bolj krepčilno spanje.

Izbruh nelagodja

Kadar nas doleti neželena eksplozija slabega duševnega počutja, je najboljše da tisti trenutek vzamemo 15-20 kapljic baldrijanove tinkture, ki jo imajo v vsaki lekarni za dobrih 5 eur.

Bionis pa imamo nekje pri sebi, v roki, žepu ali v svoji bližini.

V primeru da počivamo, pa ga lahko položimo na grodnico za nekaj minut.

Z zaužitjem baldrijanove tinkture si olajšamo del nepotrebnega divjanja stresnih hormonov.

Ti rušijo biokemijo telesa, še posebej v kolikor postane to vsakodnevna navada zaradi stresnih okoliščin.

Manj kortizola, več melatonina

Telesu pomaga čimprej razgraditi stresni hormon kortizol, ki je največji sovražnik krepčilnega spanja. Da se zvečer lahko ustvarja v telesu za spanje blagodejni hormon melatonin, mora biti kortizol na nuli. Kortizol se v telesu razbohoti takrat, ko nas na dolgi rok nekaj razžira in grize, ker ne vidimo rešitve. Baldrijan je idealen v sožitju z vibracijsko terapijo samozdravljenja s Schumannovimi geo impulzi Bionis in Bionizator za alfa spodbudo, delta valovi Delta Ocean, theta frekvencami Geonizatorja in večvalovnimi oscilacijami Lakites.

Baldrijan in theta samozdravljenje geo impulzi Geonizator 3Hz

Intuitivno in konstruktivno

S pospešeno razgradnjo stresnih hormonov sodeluje baldrijan s Schumannovo frekvenco Bionis in Bionizator v ustvarjanju naravnih alfa valov v telesu, ki izboljšajo psihofizične zmogljivosti pri reševanju življenjskih izzivov. Intuitivno in konstruktivno lažje vidimo učinkovite rešitve in najdemo izhod iz začaranega kroga še tako težkih situacij. Smo bolj prilagodljivi, potrpežljivi, dinamični in aktivni v situacijah na način, kot je to potrebno za zdravo spremembo.

Theta za spanje s sanjami

Alfa valovi ugodno preplavljajo telo med budnim stanjem in spanjem, zato v izboljšanem dnevnem odmerku alfa valov zvečer lažje zaspimo. Lažje občutimo še nižje, theta frekvence, ki pomenijo spanje s sanjami v podzavestnem stanju telesa in duha. Theta stanje je poleg sanjanja v spanju tudi samozdravilna theta terapija za notranjo reorganizacijo in optimizacijo duševnih moči, da se manj trošijo skozi slabe navade. Theta stanje pa je prisotno tudi v hipnozi in v lucidnem sanjanju z zavestno udeležbo v sanjah.

Delta za globlje spanje

V naravnem bioritmu spanja vsako uro in pol doživimo nekaj minut najbolj blagodejnih delta valov. To velja predvsem v mlajših letih in kadar nismo podzavestno kronično vznemirjeni s presežki stresnega hormona kortizola. Starejši ljudje pa delta valov po naravni poti večinoma nimajo več. V spanju je največ, kar doživijo v bežnem theta sanjanju. BALDRIJANOVA KORENINA uspešno pomaga in spodbuja h globljemu spanju brez sanj v boljši nočni regeneraciji telesa in duha. V TINKTIRI ali ČAJU je idealna skupaj s frekvenčnimi deta valovi Delta ocean, ki deluje na frekvenci 1Hz v sozvočju srčnega utripa in dihanja in se uporablja v spalnici v nočnem času. Za čaj 2 žlički suhih korenin prelijemo z vrelo vodo za 10 minut. Za otroke pa je dovolj 1 žlička za krepčilen čaj, da se lažje umirijo zvečer za spanje ali pa se bolj zberejo za domače naloge.

Spodbuja gladke mišice

BALDRIJANOVA KORENINA naravno spodbuja pravilno delovanje gladkih mišic v žilah, srcu in vseh organih, na katere zavestno nimamo vpliva. Povezane pa so s sproščenim stanjem v notranje pomirjenem in srečnem počutju, ko imamo tudi dovolj razvedrila, ki ga telo nujno potrebuje za ravnovesje. Takrat gladke mišice notranjih organov, žilnih sten in v srcu pravilno delujejo, tako da masirajo in spodbujajo njihovo delovanje. S tem pa uravnavajo krvni tlak, prebavo in srčni utrip.

baldrijanovi roza cvetovi

Vsestranska pomoč

Baldrijan je prav sproščujoč v primeru srčnih aritmij, prebavnih motenj, bolečinah v križu, glavobolov in kožnih izpuščajev zaradi stresa in pri menstrualnih krčih. Na splošno velja, da je potrebno jemati baldrijan 3-4 tedne, da njegov učinki res 'zagrabijo'. Tisti, ki iščejo 'hitre rezultate', ga žal prehitro opustijo. BALDRIJANOVA KORENINA deluje naravno in celostno in ni kot kemikalija v lekarniški tableti. Ima več kot sto učinkovin, ki se sinergistično dopolnjujejo v svojem delovanju.

Bladrijan in geo impulzi Bionis in Bionizator za alfa terapijo ter Zapper Zaper Zaperino

Biološke učinkovine

Vsebuje alkaloide, eterična olja, seskviterpene in več vrst valerenske kisline, po kateri je baldrijan dobil ime Valleriana officialis. Standardizirane tinkture baldrijana se nanašajo prav na vsebnost valerenskih kislin. Tinkture baldrijana so na alkoholni bazi, lahko pa so tudi brezalkoholne na glicerinski osnovi kot na primer blagovna znamka Soria Natural, ta stane 50 ml okrog 15 eur in se vzame 1 kapalka. 50 ml steklenička alkoholne tinkture stane med 5-10 eur glede na to ali jo vzamemo pri zeliščarjih ali v lekarni.

Moč korenin

Baldrijan je čudovita roža, ki raste na vlažnih travnikih, z belimi do roza cvetovi. BALDRIJANOVE KORENINE so od vseh rastlin najbolj klinično preizkušeno psihosomatsko in duševno zdravilo.

Posušene korenine so tudi za čaj, dve žlički poparimo z vrelo vodo in pustimo 10 minut. Baldrijanov čaj lahko pijejo tudi otroci. V tinkturah je vsebnost učinkovin bolj standardizirana in lažje jih redno jemljemo, vsak večer vsaj en mesec, ker so vedno pri roki.

Pomoč v sili

Dalje pa jemljemo tinkturo ali čaj BALDRIJANOVIH KORENIN občasno oziroma po potrebi, ko začutimo, da duševna napetost začne v telesu zopet naraščati ali pa smo v težjih in bolj napornih dnevih, ko težje 'odklopimo'.

Baldrijanove kapljice preprečujejo, da bi se duševni napori v celoti prenesli na telo in porušili celično biokemijo. Skupaj z večvalovno terapijo Lakites varujejo celice, da v stresu ne pregorijo.

Baldrijan in Lakites ve?valovne oscilacije dr. Lakhovsky varujeta pred psihosomatskimi boleznimi

Večvalovna energija

Dr. Lakhovsky je okrepitev celične frekvenčne vibracije dosegel z večvalovnimi oscilacijami, ki podobno kot BALDRIJANOVA KORENINA varujejo celice v napornih okoliščinah.

Večvalovna mreža Lakites impulzov na kratkem valu celične radiobiologije ustvarja ugodno energijsko polje na celičnih valovnih dolžinah.

Frekvenčno se celice okrepijo, da lažje premagajo bolezen.

Postanejo bolj odporne, da jim neželene okoliščine manj pridejo do živega.

Dostopen in poceni

Baldrijan pa jim pomaga s sproščanjem telesa in duha, z zmanjšanjem stresnih in s povečanjem ugodnih hormonov, da lahko vitalna biokemija v telesu čimbolj nemoteno kroži.

Je blagodejen in mogočen v svojem delovanju in mnogokrat podcenjevan.

Ker raste tudi v naravi, njegove tinkture nimajo visokih cen in so široko dostopne pri zeliščarjih in v vseh lekarnah.

Boljša imunost

Večvalovna terapija Lakites in sproščenost ob baldrijanu pa je dobra podlaga tudi za imunost. Baldrijan je znan tudi po tem, da zmanjšuje infekcije ali okužbe. Za kurativo in preventivo odlično sodeluje z Zaper Zaperino terapijo za uničevanje virusov, bakterij gliv in parazitov. Seveda skupaj s tinkturami črni oreh, pelin in bio klinčki, ker noben zaper na svetu ne posega v črevesje.