Samozdravilna sprostitev samodejnih možganskih procesov.

Notranja stabilnost
Vročina spodbuja presnovo, zato je poletje čas za občasni mentalni odklop z vsakodnevnimi samozdravilnimi navadami, ki obnavljajo duha in telo. Možgani v največji meri procesirajo samodejno iz preteklih naučenih ali nagonskih odzivov. Stalno so aktivni razen kadar resnično globoko počivamo ali spimo. To občutimo kot v glavnem neprekinjeno vrtenje misli in občutkov. Včasih notranje ni miru tudi kadar si želimo pavzo.
Kortizol je 2.stresni hormon >>

Sproščanje z zlogom
Veliko vrst meditacije ali sproščanja deluje tako, da se osredotočimo na brezpomenski notranji ZLOG, ki je izbran v blagodejnem sozvočju z notranjostjo. Eden takšnih zvokov je ‘SO-HAM’, ki ga notranje izgovarjamo z enakomernim ponavljanjem v istem tonu. Razširjen je po vsem svetu in se uporablja že vso človeško zgodovino. Kadar želimo počivati in nam misli in občutki ne dajo miru, ga v svoji notranjosti zbrano z vso pozornostjo izgovarjamo neslišno, brez uporabe glasilk: ‘SO-HAM, SO-HAM, SO-HAM…’ (kratek A, dolgi M)
Koralno petje in zdravilna glasba >>

Ugodna vibracija
Zvok ‘SO-HAM’ enako kot vse druge misli UJAME našo POZORNOST. Z razliko v tem, da dodatno NE razplamteva samodejnega kroženja misli in občutkov, ker ta ZLOG za nas nima vsebinskega pomena. Njegova vibracija pa je dognano skladna z globino človeške zavesti, jo pomirja, harmonizira in osvobaja ‘ŠUMOV’. Kadar ga notranje oživimo, se v ŽIVČNEM in HORMONSKEM sistemu dogaja podobno kot pri ‘čiščenju’ pametnega telefona ali računalnika.
3 točke revitalizacije >>

Vklop in izklop
Da ne zablokira, se mora tudi MOBI in RAČUNALNIK občasno resetirati in osvoboditi NABRANE PODATKOVNE NAVLAKE, da lahko nemoteno deluje naprej. V takšnem primeru vklopimo kakšen programček čiščenja ali pa napravo UGASNEMO in ponovno VKLOPIMO in vse dela brezhibno dalje. Podobno je v naši notranjosti, samo da se NE moremo tako mehansko IZKLOPITI in ponovno VKLOPITI. Osvežimo se na primer ponoči v dobrem spancu.
Vklopimo parasimpatikus >>

Brisanje šumov
Kadar pa kvalitetnega spanca NI ali pa je notranjih pritiskov preveč, potrebujmo zavestno BRISANJE ŠUMOV ali RESETIRANJE prebujenih misli in občutkov. Ti so svojo nalogo morda že opravili, ko pride čas in prilika za odmor, pa nikakor nočejo oditi in motijo počutje, zdravje, intuicijo in ustvarjalni proces. Zvok ‘SO-HAM’ je notranji čistilec ŠUMOV. Vrinja se v običajni AVTOMATIČNI tok misli in ga SPROŠČA pritiskov, ki se naberejo okoli njega in samo potencirajo živčno NAPETOST.
Trebuh in živec vagus >>

Razredči misli
Tako zaščiti počutje pred neproduktivnim kroženjem NAPETOSTI zaradi nerešenih težav in dnevnih obremenitev. Ustvarja blagodejen ODKLOP, nekoliko RAZREDČI izrabljene misli in odpre vrata novim, svežim mislim in aktivnostim. Vsakodnevna navada uporabe zvoka ‘SO-HAM…’ usposobi telo za bolj zavestne samozdravilne ODKLOPE kadar si to zaželimo in potrebujemo. Notranjost trenira vse HITREJŠE prehode iz NAPETOSTI v SPROŠČENOST.
Duševni vitamini >>

Hitrejši preklop
V klasični psihologiji je zmožnost vse HITREJŠEGA preklopa med NAPETOSTJO in SPROŠČENIM stanjem merilo za SPOSOBNOST OBVLADOVANJA STRESA in za duševno in telesno ZDRAVJE. To pa prinaša tudi življenjski uspeh, bolj nevtralne odnose in osebno zadovoljstvo. Važno je, da NE pregorimo in da se napetosti NE seštevajo, temveč SPROTI RAZBREMENJUJEJO. Z redno meditativno uporabo zvoka ‘SO-HAM…’ se sčasoma misli in občutki po vsaki motnji vse HITREJE uredijo v blagodejno in ustvarjalno noto dobrega počutja.
Inozitol B8 vitamin >>

Uporaba zloga 3x
Učinek prinaša tudi če zlog ‘SA-HAM…’ samo po 3x izgovorimo večkrat na dan kot stalna NAVADA. Tudi med DNEVNO AKTIVNOSTJO, ne pa med vožnjo, na višini ali pri delu s stroji. Enako PONOČI, če se kdaj premetavamo ali ko nam je DOLGČAS, smo RAZOČARANI, JEZNI ali ŽALOSTNI. Med uporabo zloga zberemo POZORNOST v sredini glave ZA OČMI. Tam so možganski centri, ki delujejo kot letališka navigacija, ki vodi pristajanje letal. Duh osvobajajo navlake, ‘dvignejo meglo’ misli in občutkov ter prizemljijo ali fokusirajo aktivnost, da je plodna in v glavni črti čim manj cik-cak z izgubo časa in energije na račun življenja.
Vibracije za več kisika >>

Še en izbrani zlog
‘SAT-NAM’ je drugi javno znan zvok z istim namenom sproščanja prekomerne mentalne aktivnosti. Prevod tega zloga iz sanskrta je ‘sveto ime’. Je eden od zgodovinsko izbranih zvokov s strani velikih mojstrov, skladen z globino zavesti in učinkovit v brezpogojno koristnem delovanju na človeški duh in telo. Spaja ga z VIROM neskončnega oceana vgrajene inteligence življenja in zavesti. Tako da si zdravje in počutje lažje opomore, osveži, okrepi in reši ŠUMOV ter navlake moteče notranje napetosti.
Baldrijan in Schumann >>

Zlog, 8Hz, alfa
Schumannov oddajnik Bionis 8Hz spodbuja naravne ALFA valove v samozdravilnem sozvočju z inteligenco življenja. V simbiozi pomnoženo sodeluje s Teslovimi skalarnimi valovi. Kjer je več enega, je več drugega. Udobno se namestimo za svoj trenutek zase, za počutje in zdravje. Bionis položimo na grodnico in vso pozornost položimo na svoje bitje in trenutni blagor ODMORA. Notranje ponavljamo zvok ‘SO-HAM…’ enakomerno v istem tonu. Po želji lahko izmenjaje s ‘SAT-NAM…’
Sedavin zmanjša kortizol >>

1 uro na dan
Telo dobi potreben dnevni delež ALFA valov, ki jih potrebuje za obnovo normale telesne in duševne funkcije. Obstaja veliko raznih ZVOKOV za meditacijo in sproščanje, vendar niso vsi del preizkušene več tisočletne tradicije, zato se raje držimo ožjega izbora. Važno je, da se telo psihofizično NE troši bolj kot se lahko obnavlja. To ravnovesje je ključnega pomena. Da ga ohranimo, vključimo v svoj urnik 1 uro oddiha na dan in nekaj več konec tedna.
Skozi val občutkov >>

Predel za očmi
Važen je dnevni in tedenski povpreček ALFA valov. Kadar ne grez skoz, si za zaostanek v doglednem času organiziramo priliko, ko nadoknadimo. ALFA valove spodbudimo na razne načine. Kadarkoli vsaj za nekaj sekund s krožnimi gibi pogladimo trebuh, kjer je največ PARASIMPATIČNEGA živčevja, ki z dotikom trebuha oddaja SIGNAL SPROŠČANJA. Ali pa večkrat na dan za sekundo zapremo oči in opazujemo, kako POZORNOST naravno sede v predel za očmi.
Pogled za očmi >>

Redni time-outi
Takšni majhni TIME-OUT pomagajo preživeti dan brez škodljivih posledic psihofizične preobremenitve na ZDRAVJE in obnovljeno čustveno-mentalno sposobnost. Vsak teden pa potrebuje telo vsaj par ur skupaj za kvaliteten oddih. To pa ni le branje, TV ali googlanje. To je deloma razvedrilo, deloma pa mašilo, s katerim včasih OBTIČIMO dlje kot bi želeli in smo na koncu morda IZČRPANI ali pa rezultat ni tako SPROŠČUJOČ kot smo pričakovali.
Pljučna kapaciteta >>

Baldrijan in Sedavin
OPAZUJEMO telo in počutje, kdaj zares doživimo RELAKS ali sprostitev in potem globoko pomirjeno ZASPIMO. Pomagajo BALDRIJAN kapljice po večerih, za spodbudo srečnih nevrotransmiterjev tudi ŠENTJANŽEVKA lahko tudi v kapljicah. Za zmanjšanje kortizola, aritmije in nervoznega želodca pa SEDAVIN kapljice. Kortizol zmanjšujeta tudi LIPA in ČRNI ČAJ popoldne. RODIOLA izboljša mentalne sposobnosti, učenje in spomin.
Rodiola >>

Pol se potrudimo
APIGENIN v kamilici ohranja hormone sreče, ker zavira MAO encime, ki jih razgrajujejo. Naredimo si svoj sezonski program v okviru zmožnosti in ne izpuščajmo aktivnosti sproščanja zaradi LENOSTI, IZGOVOROV, NEMOTIVIRANOSTI. Kadar smo v slabi koži, se nam morda res nič ne ljubi in se sami sebi izgovorimo s kvazi opravičili. To lahko naredimo v polovici primerov. V ostali polovici pa opravimo aktivnosti sproščanja tudi če za to nimamo volje ali pa nismo razpoloženi.
Apigenin za dobre živce >>

Začetna naravnanost
Tako je pošteno, POL si prizanesemo, POL pa se potrudimo. Tako se naravnamo že na samem začetku. Boljše to, kot da nas presenetijo težave. Veliko bolezni je PSIHOSOMATSKIH. Vsako leto po nepotrebnem zboli veliko ljudi tudi v Sloveniji. Ko smo pri močeh, ne vemo, da je lahko čez noč sprememba. Če telesu ne vračamo tega, kar potrebuje, pomeni da ga zlorabljamo. Tega niti ne vemo, ker v stresnih obremenitvah IZGUBIMO OBČUTEK ZASE in pozabimo na telesne in duševne potrebe.
Prehodni pojav bolezni >>

Gravitacija telesa
Zavedamo se, da nam občutki včasih lažejo, ker lovijo ‘linijo najmanjšega odpora’, ki pa je včasih daleč od tega, kar telo potrebuje za vzdrževanje. Telo se intenzivno sprošča, kadar leže na postelji ali na kavču in opazujemo TEŽO, s katero pritiska na PODLAGO. Osredotočenost na TEŽNOST TELESA in njegov PRITISK NA PODLAGO lahko uporabimo tudi ko SEDIMO na stolu, med HOJO ali ko STOJIMO. Pozornost na GRAVITACIJO TELESA prizemlji čustveno, mentalno in telesno energijo, da se umiri, sprosti in osveži za dinamično aktivnost.
Molitev in Teslov generator >>

Živčni toksini
Veliko PARAZITOV izloča NEVROTOKSINE ali ŽIVČNE STRUPE, ki motijo delovanje ŽIVČEVJA in s tem HORMONOV, v počutje pa vnašajo živčno NAPETOST. Med njimi KVASOVKA kandida ter nitaste glive ali PLESNI, ki izločajo mikotoksin PATULIN in še mnoge druge. Redna ZAPER terapija z uničevanjem PARAZITOV zmanjša tudi njihove TOKSINE, kar vpliva na sprostitev počutja in obnovo živčno-hormonskega ravnovesja. ZAPER terapija dr. Clark je blagor počutja za izboljšanje psihofizične forme.
Patulin >>

Večvalovna terapija
Energijska mreža v frekvenčnem razmerju ZLATEGA REZA je izum dr. Lakhovskega, s katerim je krepil celično moč, da so lažje funkcionirale v izzivih in premagale bolezen. Njegov izum se je uporabljal v bolnišnicah in mnogim pomagal pri obnovi zdravja. Večvalovni oscilator LAKITES ustvarja večvalovno mrežo frekvenc, ki deluje na krepitev celičnega naravnega nihanja. Poživlja celično energijo in s tem varuje organizem pred neugodnimi vplivi energijskega primanjkljaja, da se ta NE prenese na telo.
Lakites večvalovni oscilator dr. Lakhovskega >>

Samozdravilni relaks za zdravje in počutje >>

Spletna trgovina >>
Zaščita dihanja, ožilja, imunosti >>
Zaper lastnosti >>

Bionis >>

Zaper Zaperino >>

Lakites >>

Teslov generator >>
………………………………………..