Sveta trojica in Zaper-Zaperino terapija zavirata vnetja

Objavljeno dne:
Sveta trojica in Zaper-Zaperino terapija zavirata vnetja

Zaper terapija dr. Clark ima ključno vlogo pri saniranju TIHIH VNETIJ v telesu, ker uničuje PARAZITE in s tem zmanjša njihove toksine kot končne povzročitelje bolezni. Na nivoju živil pa priskoči na pomoč 'Sveta trojica', to je eliksir v obliki zmesi bio posušenega in mletega ingverja, kurkume in čilija v razmerju 30g, 60g in 1 g.

Mešanica ingver-kurkuma-čili v 'Sveti trojici' zavira vnetni COX encim. To počne enako učinkovito kot nesteroidna protivnetna zdravila kot so Ibuprofen, Naklofen, Aspirin, itd. Z razliko, da ob tem ko 'Sveta trojica' zavira vnetni COX encim, ne zavira zaželenega prostaglandina PGI2, ki varuje sluznico. Tega nobeno farmacevtsko protivnetno zdravilo ne zmore. Ker so protivnetne tablete potencialno nevarne za telo pri dolgotrajnem uživanju, so primerne samo za krajša obdobja z vmesnimi pavzami.

Farmacevtsko mazilo VOLTAREN pa lokalno deluje z istimi nesteroidnimi protivnetnimi učinkovinami kot zgoraj navedene tablete. Prednost je v tem, da LOKALNA uporaba preskoči SISTEMSKO in je zato manj stranskih učinkov ali IATROGENIH bolezni. Namesto VOLTAREN mazila pa LOKALNO na oboleli sklep lahko nanesemo 'Sveto trojico' tako jo med prsti zmočimo z malo vode in večkrat vmasiramo v vneti sklep.

Ker so vneta mesta napadena s PROSTIMI RADIKALI in bakterijami in paraziti je Zaper Zaperino terapija odličen pristop. Uničevanje PARAZITOV izboljša obnovo vnetih tkiv. Vedno delamo Zaper Zaperino terapijo skupaj z uživanjem tinkture pelin, črni oreh in bio klinčki. Klinčki so eden najboljših naravnih antioksidantov, ki celostno pripomorejo k obnovi vnetih tkiv.

'Sveta trojica' skupaj z Zaper Zaperino terapijo vpliva na protivnetno razstrupljanje in razkisanje celotnega telesa. Ta kombinacija deluje na telo celostno in blagodejno iz snovne in energijske ravni za revitalizacijo in obnovo vnetih tkiv.

'Sveta trojica' neposredno vpliva tudi na črevesje in celoten prebavni trakt.
* Pomaga, da se hrana bolje prebavi, da ne pride do zakisanih presnovkov napol prebavljene hrane, ki pronica skozi črevesje in sproža vnetja.
* Napol prebavljena hrana, ki se v obliki odpadnih kislin odlaga v tkiva in v razne šibke točke organizma, se po ajurvedi imenuje 'ama'. Po tisočletja stari ajurvedski modrosti je 'ama' ali ORGANSKI ODPADKI osnovni vzrok vseh bolezni.
 * 'Ama' so zakisani presnovki, ki privabljajo parazite ustvarjajo gojišče, v katerem se mikrobi pospešeno množijo in delajo škodo z izločanjem toksinov.

Takšna ZAKISANJA in eksplozije  PARAZITOV in njihovih TOKSINOV nastanejo tudi v nelagodnem počutju in čustveni stiski. Stres imunskemu in prebavnemu sistemu odvzame energijo, ki jo telo nujno potrebuje za presnovo in obrambni sistem pred PARAZITI. Zato lahko v čustvenem pritisku trenutno zbolimo, ali pa se bolezen postopoma kopiči na daljši rok.

TIHA VNETJA so najbolj nevarna, ker dolgo za njih niti ne vemo. Sčasoma pa pridejo težave kot so:
* bolečine v sklepih
* težave s krvnim obtokom in notranjimi organi,
* utrujenost, glavoboli,
* oteženo dihanje in gibanje,
* slaba umska koncentracija in
* mnogi drugi simptomi in bolezni.

Zaper terapija in 'Sveta trojica' delujeta sinergistično oziroma vzajemno. Obenem dajeta energijo, boljše počutje ter vitalizirata tkiv.

'Sveta trojica' je zmes bio posušenega in zmletega ingverja, kurkume in čilija za boljšo prebavo beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob, tako da ne prihaja do nepopolne prebave in gnitja v črevesju namesto zdrave mlečnokislinske presnove.

  • INGVER: za beljakovine (meso, ribe, stročnice, sir...),
  • KURKUMA: za ogljikove hidrate (riž, krompir, testenine, sladkarije, moka, kruh...) in
  • ČILI ali KAJENSKI POPER: za maščobe (olje, maslo...)

Bio mešanico 'Sveta trojica' uporabljamo pri pripravi hrane, odlična je v vseh jedeh, juhah, prilogah in omakah, v rižu, krompirju in testeninah.

Za terapevtsko uporabo pa uživamo SUROVO. V ta namen zadostuje četrt čajne žličke mešanice 'Svete trojice', ki jo vmešamo v malo vode in spijemo vsak dan pred glavnim obrokom. Vedno poplaknemo z malo vode. 'Sveto trojico' lahko užijemo tudi po obroku oziroma vedno in kadarkoli, tudi na prazen želodec, če kmalu sledi obrok.

Vloga čilija

V Sveti trojici je dvakrat več kurkume kot ingverja in samo malo čilija. Kajenski poper je tudi čili. Nabavimo v bio trgovini bio kvaliteto!

  • Čili = 6 mg dnevna količina / 1 osebo, to je noževa konica: v SVETI TROJICI je to že preračunano.
  • Čili spodbuja nevrotransmiterje endomorfine, to je hormone sreče in je zelo dobrodošel za dobro počutje in zdravo soočanje s stresom. Ustvarja dobro počutje v lastni koži.
  • Čili spodbuja tudi prebavni hormon gastrin in je naravni antibiotik.

Priprava 'Svete trojice'

Za hitro pripravo 'Svete trojice' brez tehtanja lahko zmešamo:

1 žličko INGVERJA z
2 žličkama KURKUME in
1 ščepcem ČILIJA.

Lahko pa pripravimo več za vsakodnevno mesečno uporabo:

30 gramov ingverja
60 gramov kurkume
1-2 grama čilija.