Schumannova resonanca – glas Zemlje

Objavljeno dne:
Schumannova resonanca – glas Zemlje

SCHUMANNOVA RESONANCA, GLAS ZEMLJE

Tukaj si oglejte original objavo v reviji Karmaplus 1.9.2018 >>

Schumannova resonanca je subtilna atmosferska energija, brez katere ni življenja. Že od pradavnin napaja z bioelektriko vsa živa bitja in je osnova prane oziroma či energije ozračja ter vse žive in nežive narave. V obliki geo impulzov utripa v osemherčenm bioritmu naravne energije Zemlje. Spodbuja življenjske procese in ozdravitev, revitalizira, podarja energijo in odpira ustvarjalni in duhovni potencial.

Že stari vedski rišiji so zelo dobro poznali subtilno energijo in jo kot vseprisotno vibracijo imenovali zvok OM. Obravnavali so jo kot glas planeta, ki napaja in obnavlja življenje v vseh živih bitjih. Uglasitev s planetom Zemlja predstavlja najvišjo obliko notranje harmonije in sožitja z okoljem in samim seboj, ki privlači zdravje, srečo in uspeh v materialnem in duhovnem smislu. Geo impulzi poganjajo kri po žilah, varujejo srce in krepijo povezave med obema možganskima poloblama ter tako skrbijo za usklajeno delovanje vseh organov in tkiv.

Žal geo impulzi Schumannove resonance v svoji jakosti zelo nihajo glede na ciklus menjave dneva in noči, Sončevo in Lunino aktivnost, kozmične sile in atmosfersko dejavnost Zemlje. V vsakem trenutku je na Zemlji okoli tisoč neviht s strelami, ki polnijo biosfero med Zemljinim površjem in okoli 50 km oddaljeno ionosfero z električnim nabojem, ki se giblje v tako imenovanem Schumannovem atmosferskem pasu in ustvarja energijski val Schumannove resonance. Ime je dobila po nemškem fiziku dr. Winfried Otto Schumannu, ki jo je prvi matematično določil, 50 let pred njim pa jo je s pridom uporabljal že Nikola Tesla kot vozilo za brezžični prenos energije.

Schumannova resonanca je zelo nežna energija magnetne moči en piko Tesla, ki jo zlahka preglasijo agresivna tehnična sevanja in HAARP sistem umetnih posegov v vreme. Kadar njena moč upade zaradi naravnih ali tehnoloških vplivov, je tisti dan več tesnobe, čustvenega in mentalnega nemira, srčnih infarktov, nezgod, kriminala, depresij, nestrpnosti v medsebojnih odnosih in telesnih bolečin. Poskusi so pokazali, da pri večdnevnem bivanju globoko pod Zemljo ali pa v vesoljski kapsulah, kamor Schumannova resonanca ne seže, pride tudi pri najbolj zdravih in izurjenih ljudeh do hudih zdravstvenih težav. Ko pa so po vrnitvi spet izpostavljeni naravnim geo impulzom Zemlje oziroma geo pripomočkom kot sta Bionis in Bionizator, pa se njihovo stanje že v nekaj dneh povsem popravi.

Na svetovnem nivoju vsako uro beleži moč Schumannove resonance šest satelitov na šestih celinah: v Kaliforniji, Saudski Arabiji, Litvi, Kanadi, Novi Zelandiji in Južni Afriki. Njena nihanja lahko dnevno spremljamo na spletni strani Heartmath.org (goo.gl/ZmQLnR). Za oceno vplivov potekajo sočasna merjenja globalne koherence, ki pokažejo, da je v dnevih, ko Schumannova resonanca oslabi, tudi globalna koherenca kot merilo za kvaliteto življenja slabša.

Neposredno vplivajo na moč Schumannove resonance tudi lokalne nevihte s strelami. Več kot jih je v nekem geografskem območju, močnejša je Schumannova resonanca v teh krajih. Istočasno pa lahko v pokrajinah brez neviht in strel njena moč začasno upade skoraj na nulo. Schumannova resonanca ni vedno enako intenzivna v vseh krajih na Zemlji, je živa energija, ki se dnevno spreminja in s tem neposredno vpliva na naše zdravje in počutje. So dnevi, ko v zraku kar kipi energija in pretok življenja, ko se počutimo dobro kot riba v vodi, smo ustvarjalni, neobremenjeni in dobro spimo. So pa dnevi naravno težke energije, ki blokirajo vitalnost, medsebojno komunikacijo, odnose in življenjske procese. Za polno naprezanje za življenjske cilje raje uporabimo naravno spevne dneve, v težkih dneh pa se samo potrudimo, da jih premostimo brez nepotrebne škode. V takšnih trenutkih sta nam v veliko pomoč geo pripomočka Bionis in Bionizator, ki naš dom trajno bogatita z geo impulzi in skrbita za bolj uravnoteženo počutje in energijo. Za hitro obnovo z geo terapijo udobno sedemo ali ležemo za pol ure, si položimo geo pripomoček na grodnico in kmalu začutimo pretok energije in olajšanje.

Geo impulzi neposredno vplivajo na krvni obtok, odprtost kapilar in boljšo vsebnost kisika v krvi. V rdečih krvničkah je v hemoglobinu vgrajen atom železa, ki je najbolj feromagneten element na svetu. Pod vplivom geo impulzov krvni hemoglobin dokazano veže več kisika, zato je manj utrujenosti in degenerativnih bolezni ožilja, sklepov in notranjih organov. Tudi možgani so bolj prekrvavljeni, zato smo bolj zbrani in manj izpostavljeni izgubi spomina in demenci. Geo impulzi Schumannove resonance so vseprisotni, vendar jih je v zaprtih prostorih manj, v avtomobilu pa jih sploh ni, ker jih zadrži kovinska konstrukcija, ki deluje kot Faradayeva kletka. Za zbrano in manj utrujajočo vožnjo je prenosni geo pripomoček Bionis v avtomobilu več kot dobrodošel. Imamo ga lahko v torbici in je povsod z nami, na sestankih, zmenkih, izpitih in nastopih za manj treme in večjo umsko zbranost.

V naravi je še posebej po dežju ozračje bolj bogato z geo impulzi Schumannove resonance, takrat je tudi več negativno naelektrenih ionov, ki so snovni nosilci bioelektrike v ozračju. Geo impulzi obenem dvignejo bolečinski prag in zmanjšajo občutek telesne bolečine. Sinapse so povezave med živčnimi celicami, ki se pod njihovim vplivom napolnijo z bioelektriko in se okrepijo, tako da postanejo manj dovzetne za prenos bolečinskih živčnih dražljajev. Znano je, da je pred dežjem več glavobolov, bolečin in živčne napetosti, naraste pa tudi krvni tlak. Po dežju pa kar zaživimo, telo se sprosti in duša razvedri. Geo pripomočka Bionis in Bionizator tudi v manj prijetnih dnevih vračata organizmu homeostazo, to je usklajeno delovanje živčevja, hormonov in vseh organov, da ne pride v nekaterih organih do pregorevanja, drugod pa do oslabitev. Za pol ure ga namestimo na boleče mesto in že lahko zaznamo razliko, drugače pa naj bo trajno vključen v prostoru, da nas geo impulzi nežno zaobjamejo vsakič, ko se vrnemo domov.

Geo impulzi imajo piezoelektrični učinke na kolagenska, keratinska in dentinska vlakna kostnih celic, ki pod njihovim vplivom izboljšajo svoj naboj in odprtost za izmenjavo hranil in izločanje odpadnih snovi. Z geo impulzi aktivirana celična membrana spodbudi ionske črpalke, da začnejo bolj temeljito opravljati svoje delo. Rezultat je pospešena izgradnja kostne mase, kar je zelo ugodno pri poškodbah kot tudi pri osteoporozi. V klasični medicini je uporaba geo impulzov za celjenje kosti med najbolj raziskanimi in široko sprejetimi terapijami.

Geo impulzi Schumannove resonance so pravi eliksir tudi za možgane in celostno počutje. V najugodnejšem stanju telesa in duha ustvarjajo možganske celice osemherčni bioritem impulzov in so popolnoma usklajene z naravno Schumannovo energijo. Takrat smo dinamično ustvarjalni, sproščeni in prijetnega počutja v blagodejnem sožitju z okoljem. V vsakodnevnem življenju možgani običajno oddajajo več stresnih beta frekvenc. Ob prisotnosti geo pripomočkov pa spontano zavzamemo bolj kreativen pristop k življenjskim izzivom.

Schumannove terapije z geo impulzi so sestavni del Vibracijskega samozdravljenja. Vsako pomlad in jesen sta v zeleni predavalnici Munay v manjših skupinah po dve samozdravilni srečanji. Tematike so vsakič vnaprej izbrane glede na individualne potrebe prisotnih in se vsestransko nadgrajujejo s ciljem odprave simptomov, pospešitve okrevanja in vzdrževanja vrhunske forme. Srečanja popestrijo sezonske zeli, krepčilni napitki za revitalizacijo in mini prigrizki zdravilne prehrane.