Zdrav namaz po dr. Budwig

Objavljeno dne:
Zdrav namaz po dr. Budwig

Okusna in zdrava maščoba

Namaz za kruh pripravimo iz mešanice:
* 1 velike skodelice najboljše vrste nerafinirane bio KOKOSOVE maščobe, ki jo dobimo 250 g steklenem kozarcu v veleblagovnicah TUŠ, Špar, Mercator itd. ali pa v bio trgovinah.
* Pol skodelice ali 125 ml bio LANENEGA olja, ki ima rok trajnosti še več mesecev in ni blizu izteka, lahko je GEA znamka.

VAŽNO: Pred pripravo damo LANENO olje za pol ure v zamrzovalnik, da se dobro ohladi in malce strdi.

Na KOKOSOVEM olju 15 minut rahlo pražimo na nežnem ognju 100 stopinj:
* 1 veliko narezano ČEBULO
Na koncu pražimo še +3 minute z dodatkom:
* 10 strokov ČESNA

Hrana dr. Budwig >>
Rak, dihalni mitohondriji, skuta-lan >>

Postopek:

1.Praženo KOKOSOVO maščobo precedimo in stisnemo skozi cedilo.
2.Prilijemo k 125 ml ohlajenega in strjenega LANENEGA olja.
3.Premešamo in hranimo v hladilniku.

Uporaba:

1.kot okusen namaz za kruh
2.kot preliv h kuhanim ŠPARGLJEM, BROKOLIJU, CVETAČI
3.kot dodatek k AJDI, RIŽU, PROSENI kaši ali krompirju za zdravo izboljšanje okusa

Možnosti:

1.tik pred jedjo zmešamo z malo GORČICE
2.dodamo malo balzamičnega KISA
3.mlete KUMINE ali v zrnu
4.ali kakšno priljubljeno sveže zelišče kot je DROBNJAK
5.hranilna priloga je lahko še mešanica 1 žlice SKUTE z 1 žlico LANENEGA olja

Zelenjava:

1.v 5-10 cm slane vrele vode v posodi potopimo ŠPARGLJE, cel BROKOLI ali celo CVETAČO
2.ko zavre, merimo 5 minut vretja v pokriti posodi, nato ocedimo in postrežemo
3.med kuhanjem gleda pol BROKOLIJA ali CVETAČE iz vode, ni treba, da je zgornji del potopljen, skuha se v pari
4.tudi ŠPARGLJE damo v vrelo vodo s spodnjim delom, po minutki se zmehčajo, sesedejo in lahko pokrijemo
5.pred kuhanjem odrežemo olesenelo spodnjo tretjino ŠPARGLJEV ali pa vsakega približno na tretjini odlomimo, kjer poči, ni več lesen

Pa dober tek v čudoviti obnovi zdravja!