Sijajno telesno biopolje – Elektroterapija Zaper Vitastas

Objavljeno dne:
Sijajno telesno biopolje – Elektroterapija Zaper Vitastas

Elektroterapija Zaper Vitastas je sestavni del vibracijskega samozdravljenja za krepitev telesne in duševne moči. Bioelektrika polni akumulatorje življenjske energije. Po dežju, ko je ozračje bolj naelektreno in je Schumannova resonanca okrepljena, se boljše počutimo in bolečine se umaknejo. Biofotonska svetlobna mreža v organizmu vzbuja proste elektrone kot nosilce vitalne sile za aktivacijo biokemijskih celičnih procesov. Za sijajno biopolje in revitalizacijo mora telo obnavljati svoje rezerve bioelektrike. Pretok bioelektrike skozi tkiva poživlja tudi uživanje antioksidantov, za katere je značilno, da imajo v svoji strukturi rezervni elektron. Tudi sproščeno telesno gibanje pospeši limfni in krvni obtok električno nabitih soli, mineralov, beljakovin in še mnogih drugih bioloških molekul.

Električni skat

Prva elektroterapija je znana že stoletja pred našim štetjem. Pri putiki, glavobolu in še mnogih drugih težavah so si ljudje pomagali z električnim skatom. Stali so v plitki vodi v bližini električnega skata vse do omrtvičenosti nog in težave so prešle. Enako so električnega skata polagali na glavo pri glavobolu vse do prvega občutka omrtvičenosti. V uradni medicini se je električni skat uporabljal za zdravljenje v obmorskih krajih še v srednjem veku.

Elektrostatični kolovrat

Okoli leta 1700 je nastal prvi elektrostatični kolovrat za zdravljenje s pomočjo statične elektrike, ki je deloval na osnovi trenja. Proizveden preskok iskre je bil nekontroliran v jakosti in trajanju, zato je bil tudi boleč. Vsak električni impulz v obliki preskoka iskre so z elektrostatičnim generatorjem proizvedli posebej in ga takoj razelektrili s prenosom na bolnika.

Prva elektroterapija

Prvo pravo elektroterapijo je okoli leta 1850 skonstruiral profesor fiziologije v Berlinu dr. Raymond na osnovi Faradayevega odkritja indukcijskega toka. Njegov induktorijum je proizvajal zaporedne električne impulze, ki so tekli drug za drugim in so bili nastavljivi v frekvenci, jakosti in trajanju. To je bil začetek elektrofiziologije in nevrofiziologije glede odzivnosti električne stimulacije mišic in živcev.

Proti paralizi

Elektrofiziološke metode francoskega zdravnika dr. Duchenne so postale del medicinske diagnostike in terapije pri različnih vrstah paralize. V 18.stoletju je bilo zdravljenje z električno stimulacijo že zelo razširjeno in učinkovito pri skoraj vseh vrstah težav. Razni bolniki so čedalje bolj zahtevali elektroterapijo. Z njo so zdravili tudi išias, ledvične kamne, hemiplegijo, epilepsijo, živčnost, vročino, spolno moč, mrzle noge in celo angino pektoris.

Zaper in elektroterapija

Sodobna elektroterapija je zelo razvejana za različne namene. V glavnem se izogiba predela srca, ker stimulira mišičje in živčevje. Zaper terapija za uničevanje virusov, bakterij in parazitov po dr. Clark uporablja samo pozitivno naravnane električne impulze, ki so najbolj učinkoviti proti virusom, bakterijam in parazitom. Skozi električno prevodne karbonske zaper sonde v dlaneh, kjer so zgoščene akupresurne točke, prehajajo zaper impulzi v telo. Virusi, bakterije in paraziti tega ne prenesejo, njihova ovojnica poči in odmrejo. Pijemo več vode in C-vitamina, da telo lažje počisti odmrle ostanke mikrobov.

Preko srca

Zaper terapija pa za razliko od klasične elektroterapije lahko poteka skozi obe roki tudi čez srce. To je njena prednost, ker deluje na celotno telo in ne le lokalno. Kovinske zaper sonde ohladijo roke med zaper terapijo. Za ohranitev toplote in prekrvavitve so za otroke, starejše, bolnike in revmatike bolj primerne karbonske zaper sonde. Te so ravno tako prevodne, nikoli pa ne oksidirajo in jih ni potrebno čistiti.

Zaper Vitastas

Elektroterapija Zaper Vitastas uporablja močnejše bifazne impulze z nastavljivo frekvenco do tristo nihajev na sekundo. Ta frekvenca je v območju delovanja električnega skata. Tudi njena napetost je v območju ravno prave vrste električnega skata, ki se je uporabljal v medicinske namene. Nastavljiva jakost bifaznih električnih impulzov vse do prijetnega občutka omogoča krepčilno elektroterapijo za vso telo. Ta poteka prav tako skozi obe roki z oprijemom prevodnih karbonskih sond v dlaneh. Občutna energijska poživitev za bolj sijoče telesno biopolje prežene utrujenost in energijske zastoje. Ustvarja pretok v energijskem sistemu organizma in je dobra osnova za povrnitev ravnovesja ali homeostaze. Bioelektrika vzdržuje in obnavlja formo. Je eliksir za počutje in daje moč za vsestransko aktivno življenje. Obenem pa pomaga premostiti težke trenutke, ko se nas kaj loteva in prispeva k dvigu življenjske moči.

Encimi surove zelenjave

Telo potrebuje tudi dobre gradnike za obnovo celic. Surova zelenjava vsebuje encimske biološke katalizatorje in naravne antioksidante, ki s presežnim elektronom nevtralizirajo škodljive snovi. Bistven element je tudi zavestno ustvarjanje dobrega razpoloženja in vedrega vzdušja tudi kadar zunanji dejavniki niso naklonjeni. To prispeva k uskladitvi živčnega in hormonskega sistema v stanje počitka in regeneracije z aktivacijo parasimpatikusa in hormonov sreče.

Vibracijsko samozdravljenje

Naprave Tesla-Zaper-Geo prispevajo krepčilne frekvence in bioelektriko, ki jo telo potrebuje za lažji, hitrejši in popolnejši preklop iz lokalne oslabelosti in telesnih zastojev. So dragocena pomoč pri obnovi in vzdrževanju želenega počutja in življenjske ustvarjalnosti. Vsako pomlad in jesen so v Ljubljani srečanja Vibracijsko samozdravljenje, ki jih vodi Nerina Darman, predavateljica, pisateljica, raziskovalka in svetovalka.