Milena Putar

Objavljeno dne:
Milena Putar

Prihajam iz sveta skrbnih in ljubečih staršev. Na kmetiji smo živeli z naravo, spoznavala sem njene koristnosti, lepote pa tudi krutosti. Naravne ujme, toča, suša, nalivi, izguba pridelka, bolne in poginule živali so se prepletale z mojo mladostjo in ranljivostjo. V mojem otroštvu je babica odigrala pomembno vlogo. Nikoli ni uživala nobenih zdravil. Nabirala je zelišča in z njihovimi pripravki pomagala nam in živalim na kmetiji. Ob telitvi so bila zelišča že poparjena v velikem loncu. Dišalo je po vsej hiši. Čudežni napoji so zmeraj učinkovali. Po njeni zaslugi so ob kokošji kugi kokoši daleč naokoli edine preživele. Dan današnji obžalujem, da si njenih zeliščnih pripravkov nisem zapisovala. Mlada sem bila in toliko stvari me je zanimalo. Študirala sem glasbo in življenje je teklo kot reka z neverjetno naglico naprej. Bila sem glasbene učiteljica na osnovni šoli in predano vodila mnoge otroške pevske zbore.

Moj svet se je spremenil, ko je mojo mamo zadela je rahla kap, po kateri ni bila več nikoli kot prej. Od takrat me zanima alternativa, bila sem tudi štirideset dni na dieti. V Ljubljani sem končala šolanje za tuino-terapevte, kjer je poudarek na meridianih in akupresuri. Končana šola Bownovih terapevtov je bila moja nadgradnja manualnih tehnik zdravljenja. Svojcem sem rada pomagala v raznih težavah.

Ukvarjam se tudi z jogo. Življenje je en sam cvet, ki ne nastane iz nič. Je najlepši del rastline. Ko odcveti, je le še spomin. Poslušam svoj notranji jaz, naj me vodi in varno pripelje do tja, ko ne bom več cvet, verjamem v vse vidno in nevidno. Notranji mir je moja moč, pomagam deliti dobro, to me bogati.

Prišel pa je tudi preobrat, naporno delo v službi je rodilo izgorelost. Odločila sem se za presno prehrano. Ko sem šla v zaslužen pokoj, so me presenetile še čustvene življenjske preobremenitve in sem hudo zbolela. Ves čas mi je bilo slabo, nisem mogla jesti. Na preiskavah so v želodcu odkrili trdovratno bakterijo Helyobacter pylori. Dobila sem kup tablet, med njimi pomirjevala, ker so rekli, da je lahko to od živcev. Bila sem brez moči, zobje so mi šklepetali in telo me je bolelo, roke so se mi tresle.

Nerina je našla rešitev. Poslala mi je Geonizator in Zaper-Zaperino z navodili in mi dala napotke za notranjo naravnanost. Vztrajno sem ju uporabljala in občutila postopno olajšanje. Do tedaj sem verjela samo v manualno terapijo, Geonizator in Zaper-Zaperino pa sta me prepričala v vibracijsko samozdravljenje. Nerina me je vodila skozi mnoge faze, skupaj sva izbrali tudi hrano, ki jo je moje telo sprejelo. Uživala sem surov brokoli in po kapljicah sveže stisnjen pomarančni sok, s požirki vode vmes. Kmalu sem lahko jedla vse in težave so minile. Z vsem srcem sem hvaležna Nerini, da mi je takrat priskočila na pomoč. Moja dobra vila.

Naslednje leto pa je za rakom zbolela moja sestra. Ker rada potuje, sva se za dva meseca odpravili na zahodno obalo Indije, v deželo Goa. S kopanjem, sončenjem in počitkom sva nabirali zdravje na dolgih peščenih obalah majhnega, a po zahodnjaško čistega in lepo urejenega turističnega naselja in živeli v leseni hišici tik ob morju. Pripravljali so čudovito hrano v indijskem stilu z veliko vrst leče, riža in zelenjave. Delala je vibracijske terapije z Geonizatorjem in Zaper-Zaperinom in uživala avtentična ajurvedska zelišča priznanega lokalnega ajurvedskega zdravnika. Ko sva se vrnili, je bila sestra občutno bolje, bolezen pa se ji ni več povrnila. Zaživela je zdravje in veselje, kot ga je imela nekoč, bogatejša pa je za dragoceno spoznanje o krhkosti našega življenja. Včasih je verjela samo v to, kar se vidi, zdaj pa ve, da je življenje veliko več.

Moja najljubša misel je – NE PONAVLJAJ ISTIH NAPAK. Dajajmo ljubezen, bodimo vztrajni in pogumni. Če vam kdaj zmanjka moči, me lahko pokličete za pogovor na mojo telefonsko številko: 031-425-769

.

GEONIZATOR za znameniti ‘theta’ healing’ z zvezno nastavitvijo 2-24Hz