Andrej Peternelj

Objavljeno dne:
Andrej Peternelj

Doma sem iz Spodnje Idrije, sem strojnik, projektant in inovator v lastni obrtni dejavnosti izdelovanja sodobnih industrijskih kotlov na lesno biomaso s 30-letno tradicijo. S pomočjo Profesionalne Teslove fontane sem v 2 mesecih odvrgel izgorelost in opustil dolgoletno kajenje.

V svojem delu sem leta 1991 pridobil prvi patent za gorilnik na premog kateri je plod lastnega razvoja, v naslednjih letih pa sem razvil tehnologijo zgorevanja biomase v fluidni plasti z gorilnikom ERAGON in patentiral tudi to tehnologijo z zelo visokim izkoristkom in kvalitetno emisijo dimnih plinov v skladu z evropsko zakonodajo.

Tehnologija izgorevanja biomase v ERAGON gorilniku se najpogosteje projektira za industrijske kotle večjih toplotnih moči npr. 5000 kW, kot gorivo pa se uporabi odpadni lesni prah, žagovina, sekanci in peleti. Izkoristi se lahko kompleten lesni odpad, ki nastaja kot stranski produkt v lesno predelovalni industriji.

Z gorilnikom ERAGON smo opremili večino slovenskih in tudi mnogo tujih industrijskih kotlovnic. Znanje, ki ga vgrajujemo je patentno zaščiteno. S posebnim fluidnim izgorevanjem zagotavljamo uplinjevanje lesne biomase tekom izgorevanja, kar pa je tudi predpogoj in razlog za dobro emisijsko sliko, ki jo zahtevajo evropski predpisi.

Vsa leta me je zdravje dobro služilo, kljub temu da sem se včasih kar prekomerno razdajal za svoje delo in pri tem velikokrat tudi pregorel. Zadnje čase pa sem imel občutek, da moram nekaj storiti tudi zase. Nabavil sem si Profesionalno Teslovo fontano in uvedel dvakrat dnevno polurni počitek v njeni bližini, pri čemer sem si res vzel ta čas zase, da sem malo po malo začel boljše občutiti svoje telo in se spomniti dobrega starega občutka iz otroštva, ko se še nikamor ni mudilo.

Profesionalno Teslovo fontano sem si resnično želel tudi zato, ker sem predpostavljal, da mi bo pomagala tudi pri odpravi dolgoletnega kajenja. V enem mesecu sem zmanjšal število cigaret na samo pet dnevno. Vedno, ko sem prišel v skušnjavo, sem si rekel, saj bom šel na cigaret, a nisem. Razen petkrat dnevno, toliko da sem si dal postopno možnost odvajanja, da se ima tudi telo čas polagoma prilagajati na abstinenco od kajenja. V drugem mesecu pa sem prenehal s kajenjem in ocenjujem, da bo tako tudi ostalo.

Zelo sem zadovoljen s spremembo počutja. Vem, da moramo negovati in skrbno varovati svoje bitje in mu povrniti tisti dober občutek varnosti iz mladosti, ko se je zdelo, da nam je ves svet v rokah. Kljub vsem uspehom se je kasneje ta občutek zaradi naporov in obvez izgubil in nisem se več dobro počutil v svoji koži, čeprav sem bil ves čas optimalno zdrav.

Občutek pregorelosti ni prijeten, kot da ne živiš, zato sem se kar odločil za spremembo, čim sem to opazil. Opazoval sem, kaj bi mi pomagalo od zunaj. Ker sem tudi sam raziskovalec na svojem področju, sem nekako začutil Teslovo delo in vedel, da bo Profesionalna Teslova fontana prava zame, kar se je tudi pokazalo kot resnično.

Imam še mnoge cilje na veliko področjih in rad bi sproščeno preživljal svoj prosti čas in se dobro počutil v svoji koži, si v celoti povrnil notranjo harmonijo z vsem, kar je okoli mene.

Zelo rad tudi hodim, dvourni sprehod na okoliške hribe me osveži, da lažje preklopim tok misli v sprostitev. Vsem priporočam hojo v naravi, ki očisti misli in sprosti telo, da si bolj svoboden in se več ne zmedeš zaradi drugih ali tudi zaradi samega sebe.

V kolikor se ozirate za kvalitetno tehnologijo ogrevanja na sodoben način, z maksimalnim izkoristkom in odlično emisijo dimnih plinov v skladu z EU zakonodajo, si na spletu oglejte spletno stran www.eragon.si oziroma nam lahko pošljete povpraševanje.

Vse komponente v naših izdelkih so iz slovenskih podjetij, tako da je zagotovljena njihova takojšnja dobava. Naše poslovanje je bilo ocenjeno z AAA certifikatom bonitetne odličnosti, ki potrjuje, da smo zaupanja vredni tako v odnosu do naših strank kot tudi poslovnih partnerjev. V nadaljevanju je potekalo delo tudi v smeri razvoja hlajenja kurišča, s katerim smo po večletnih testiranjih prišli do zaključkov, da je najučinkovitejša metoda za zaščito gorilne komore, vodno hlajeno kurišče. Nastal je izdelek, ki ga danes uspešno tržimo pod blagovno znamko ‘Vodno hlajeni gorilnik na pelete ERAGON’. V novih kotlovnicah kot tudi v vseh tipih starih po predelavi s patentiranim gorilnikom ERAGON zagotavljamo visok izkoristek izgorevanja in odlično sliko emisije dimnih plinov v skladu z zakonodajo.

Več o Profesionalni Teslovi fontani >>

Več o Teslovem generatorju >>

 

TESLOV GENERATOR – PROFESIONALNA TESLOVA FONTANA